ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα VLTs

15:09 - 20 Οκτ 2017 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα VLTs
Ετήσια έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ θα έχει το Δημόσιο από τη συνολική ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη χώρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Σχέδιο νόμου του ΥΠΟΙΚ με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων» (αφορά στο πλαίσιο λειτουργίας των VLTs). Ο ίδιος τόνισε ότι με τις αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο θα περιοριστεί δραστικά ο παράνομος τζόγος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα παιγνιομηχανήματα τύπου VLT,  ανέφερε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο θα ρυθμιστεί η λειτουργία των VLTs που θα λειτουργήσουν στην αγορά, με κύριο στόχο να τεθούν σαφείς κανόνες και αυστηρό πλαίσιο εποπτείας αλλά και να υπάρχει ένα καίριο πλήγμα στον παράνομο τζόγο.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον κλάδο των VLTs προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του συνολικού αριθμού των VLTs που θα μπορούν να εγκατασταθούν στην ελληνική επικράτεια, (25.000 από 35.000), τη μείωση των σημείων που θα είναι διαθέσιμα και την αύξηση του μέγιστου αριθμού τερματικών που μπορεί να φιλοξενεί ένα σημείο.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, οι προωθούμενες τροποποιήσεις επιμέρους διατάξεων του Ν. 4002/2011 έχουν τρεις βασικούς στόχους:

  • Την προστασία των παικτών από πιθανά φαινόμενα εθισμού στα παίγνια και κατασπατάλησης χρήματος.
  • Τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των παιγνίων.
  • Τη διοχέτευση της παικτικής δραστηριότητας σε νόμιμους και εποπτευόμενους παρόχους, προκειμένου να εξαλειφθεί ο παράνομος τζόγος και να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δραστηριότητα που σχετίζεται με παράνομα παίγνια (απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος κ.ά.).

Ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε επίσης άλλα δύο νομοσχέδιο για τη συνολική ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Θα αφορύν την αγορά των καζίνο και τον διαδικτυακό στοιχηματισμό. Και τα δύο θα έρθουν προς ψήφιση πριν από τα Χριστούγεννα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.