ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΣΠΙΣ: Μακρύς ο δρόμος μέχρι τη λύση του προβλήματος

11:13 - 12 Νοε 2015 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
ΑΣΠΙΣ: Μακρύς ο δρόμος μέχρι τη λύση του προβλήματος
Την όσο δυνατόν ταχύτερη επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με τους χιλιάδες ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ζητά η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ασφαλιστικών εταιρειών μέσω σειράς προτάσεων που κατέθεσε. Επισημαίνει ωστόσο ότι οι πιθανότητες άμεσης επίλυσης του προβλήματος είναι ελάχιστες καθώς εκτιμά ότι θα απαιτηθεί χρόνος.

Η Οργάνωση επισημαίνει πως «ο Όμιλος ΑΣΠΙΣ είναι μια άλυτη εξίσωση που κληρονομήθηκε», ενώ αναφέρεται σε μια σειρά προτάσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν, όσο το δυνατόν συντομότερα. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται η επίσπευση της διαδικασίας εκκαθάρισης, η ταχύτερη δυνατή προκαταβολή αποζημιώσεων ιδιαίτερα στους πληγέντες από θανάτους, ανικανότητες και σοβαρές νόσους, η διερεύνηση υποθέσεων υπεξαίρεσης χρημάτων από τον Όμιλο και η εξέταση δυνατότητας αναβίωσης μέρους του χαρτοφυλακίου σε συμβόλαια που αφορούν συντάξεις και αποταμιεύσεις των μικρομεσαίων ασφαλισμένων.

Σε ό,τι αφορά τέλος στη συμμετοχή του Εγγυητικού Κεφαλαίου ασφαλίσεων κλάδου ζωής, αυτή θα πρέπει να εξασφαλιστεί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αφού πρώτα εξευρεθεί λύση χρηματοδότησής του, ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία ρευστότητα και να μην τεθεί σε κίνδυνο η εγγυοδοσία του συνόλου των σε λειτουργία ασφαλιστικών εταιρειών.

Η σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης, μεταξύ άλλων:

• Ρίχνει βολές κατά της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με την καθυστέρηση στη διαδικασία εκκαθάρισης του Ομίλου Ασπίς.

• Θεωρεί από απίθανη έως αμφίβολη την είσπραξη οποιουδήποτε ποσού «από τους υπευθύνους της αφαίμαξης των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, οι οποίοι παραμένουν στην πλειοψηφία τους στο απυρόβλητο».

• Επισημαίνει τις ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα «κληρονομήθηκε» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.