ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε ομαλά η πτώχευση της International Life

12:30 - 24 Αυγ 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ολοκληρώθηκε ομαλά η πτώχευση της International Life
Σε ομαλή πτώχευση εν λειτουργία οδηγήθηκε η International Life, καθώς ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία μεταβίβασης των χαρτοφυλακίων της που βρίσκεται υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες International Life ΑΕΑΖ και International Life ΑΕΓΑ πτωχεύουν και θα διατηρηθεί μόνο η θυγατρική μεσιτική εταιρεία (Premium Brokers) συμφερόντων οικογένειας Μπράβου.

Όσον αφορά τα συμβόλαια των ασφαλισμένων υγείας και ζωής, αυτά περνούν σε ποσοστό 70-90% περίπου στην Εθνική Ασφαλιστική, χωρίς κεφαλαιακή ενίσχυση της δεύτερης.

 

Η δεύτερη κίνηση αφορούσε την μεταβίβαση σε μεγάλο βαθμό του χαρτοφυλακίου αστικής ευθύνης αυτοκινήτου στην Interamerican μέσω της θυγατρικής μεσιτικής Premium Brokers, όπως αναφέρει η Ημερησία. Ελεύθερο έμεινε ένα μικρό χαρτοφυλάκιο Γενικών Ασφαλίσεων το οποίο απ' ότι φαίνεται θα απορροφηθεί από την αγορά. Συνεπώς μέχρι το τέλος του μήνα, ο όμιλος θα έχει μεταβιβάσει το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων του και ουσιαστικά θα είναι άδειος από εργασίες. Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο να κλείσουν αφ' ενός όλες οι υποχρεώσεις των εταιρειών προς τους μεσίτες και τους πράκτορες με τους οποίους συνεργάζονταν οι εταιρείες του ομίλου και αφ' ετέρου να καλυφθούν πλήρως οι 200 περίπου εργαζόμενοι, για τους οποίους ο όμιλος πρόσφερε εθελούσιες εξόδους.

 

Σε συνάντηση πάντως που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΥΑΕ) ζήτησε διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην International Life ΑΕΓΑ αλλά και την απορρόφηση των εργαζομένων της International Life ΑΕΑΖ από την Εθνική Ασφαλιστική, ένα αίτημα στο οποίο ο εκπρόσωπος της εταιρείας κράτησε ουδέτερη θέση υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία μεταξύ Εθνικής και International Life ΑΕΑΖ αφορά μόνο την μεταβίβαση χαρτοφυλακίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 24 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.