ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφάλιση σπιτιού με ενυπόθηκο δάνειο

08:00 - 02 Απρ 2018 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Ασφάλιση σπιτιού με ενυπόθηκο δάνειο
Το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών στη χώρα μας είναι πολύ μικρό, με την πλειοψηφία τους να συνδέεται με στεγαστικά δάνεια και συνεπώς με υποχρεωτική ασφάλιση όπως ορίζει η τράπεζα. Έχει όμως ο δανειολήπτης τη δυνατότητα να επιλέξει την ασφαλιστική εταιρία που επιθυμεί; Τι συμβαίνει στην περίπτωση που θέλει να αλλάξει εταιρία κατά τη διάρκεια της ασφάλισης;

Μιλήσαμε με την κυρία Σοφία Δρεκόλια, Consumer Lines Underwriter της AIG Ελλάς, η οποία και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές για όσους έχουν ασφάλιση κατοικίας που συνδέεται με ενυπόθηκο δάνειο:

Οι δανειολήπτες αντιμετωπίζουν την ασφάλιση κατοικίας ως ένα υποχρεωτικό «χαράτσι» που τους επιβάλει η τράπεζα, αγνοώντας τα πραγματικά της οφέλη. Πολλοί μάλιστα, θεωρούν ότι δεν μπορούν ή ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν την ασφάλισή τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι αλήθεια, αφού κάθε δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να αλλάξει ασφαλιστική εταιρία ανά πάσα στιγμή. Στην αγορά πλέον υπάρχουν ιδιαίτερα οικονομικά συμβόλαια που παρέχουν ειδικές εκπτώσεις στα ενυπόθηκα σπίτια. Αν λοιπόν είστε κάτοχος ασφαλιστηρίου συμβολαίου που συνδέεται με ενυπόθηκο δάνειο σημειώστε:

  • Η ασφάλιση της κατοικίας σας είναι μεν υποχρεωτική αλλά ανεξάρτητη από τη τράπεζα, δεν είστε υποχρεωμένοι να ασφαλιστείτε στην εταιρία που σας υποδεικνύει.
  • Κάντε έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε σε ποια εταιρία θα ασφαλίσετε την περιουσία σας, βρείτε αυτό που σας συμφέρει καλύτερα.
  • Έχετε το δικαίωμα να αλλάξετε ασφαλιστική εταιρία ανά πάσα στιγμή, αρκεί να καταθέσετε στην τράπεζα ένα άλλο ασφαλιστήριο που να καλύπτει το ίδιο ύψος κινδύνων.
  • Μιλήστε με τον ασφαλιστή που εμπιστεύεστε ώστε να σας κατευθύνει σωστά να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
  • Διαβάστε τους όρους του συμβολαίου και ζητήστε από τον ασφαλιστή σας να σας εξηγήσει για ποιες περιπτώσεις είστε καλυμμένοι.
  • Η ασφάλιση καλύπτει την τράπεζα αλλά και εσάς, οπότε σε περίπτωση ζημιάς μην το ξεχνάτε.

Στην AIG αναγνωρίζοντας την ανάγκη των δανειοληπτών για ολοκληρωμένη κάλυψη με την καλύτερη δυνατή τιμή, εφαρμόζουμε μια σειρά εκπτώσεων στα προγράμματά μας, τα οποία δημιουργούμε σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασφαλισμένου αλλά και με τις απαιτήσεις της τράπεζας. Συγκεκριμένα:

  • για όλες τις κατοικίες που έχουν ενυπόθηκα δάνεια παρέχουμε έκπτωση 20%
  • αν ασφαλισμένος έχει επιλέξει εμάς για την ασφάλιση του αυτοκινήτου του, επωφελείται από επιπλέον 10% έκπτωση στο ασφάλιστρο της κατοικίας
  • τέλος αν ασφαλίσει σε εμάς και άλλες κατοικίες τις οικογένειάς του, παρέχουμε επιπλέον 10% έκπτωση

Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλους τη δυνατότητα να ασφαλίσουν την περιουσία τους σε ένα αξιόπιστο οργανισμό στην καλύτερη δυνατή τιμή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της AIG μιλήστε με τον ασφαλιστή σας ή επισκεφτείτε το website της εταιρίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.