ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AIGAION Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής και διατήρηση κερδοφορίας

11:59 - 09 Σεπ 2013 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
AIGAION Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής και διατήρηση κερδοφορίας
Συνεχίζεται η θετική πορεία της εταιρίας και το Α' Εξάμηνο του 2013.

Η AIGAION Ασφαλιστική συνεχίζει τη θετική πορεία της, με τα Οικονομικά Αποτελέσματα του Α' Εξαμήνου του 2013 να καταδεικνύουν κερδοφόρο ανάπτυξη, υψηλό δείκτη φερεγγυότητας και ταχεία καταβολή αποζημιώσεων.

Συγκεκριμένα, η AIGAION Ασφαλιστική αύξησε την παραγωγή της κατά 11,8%, σε σχέση με το Α' Εξάμηνο του 2012, ενώ παράλληλα διατήρησε την κερδοφορία της. Ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρίας διαμορφώθηκε στο 170%, παρουσιάζοντας 14,2% αύξηση σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2012, υπερκαλύπτοντας τόσο το απαιτούμενο Περιθώριο Φερεγγυότητας, όσο και τα στοιχεία ασφαλιστικής τοποθέτησης, χωρίς να είναι αναγκαία οποιαδήποτε ευεργετική διάταξη για παρέκκλιση στις μεθόδους αποτίμησης των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου λόγω PSI+.

Επιπλέον, συνεχίζοντας τη συνετή διαχείριση του χαρτοφυλακίου της, η AIGAION Ασφαλιστική αύξησε τα αποθέματα εκκρεμών ζημιών κατά 7% και το δείκτη αποθεματοποίησης κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Τέλος, κατά το Α' Εξάμηνο του 2013, η AIGAION Ασφαλιστική κατέβαλε αποζημιώσεις συνολικού ύψους €8,8 εκατ., εξοφλώντας το 60% των ζημιών που αναγγέλθηκαν την περίοδο αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των ζημιών που εξοφλήθησαν από το 2010 ανέρχεται στο 92,6% των αναγγελθεισών ζημιών της ίδιας περιόδου (01/01/2010-30/06/2013).

Επιπλέον, κατά την περίοδο αυτή, το 40% του συνόλου των δικαστικών υποθέσεων έχουν διακανονισθεί και εξοφληθεί εξωδικαστικά, με τις υποθέσεις με σαφή υπαιτιότητα της εταιρίας να αποτελούν το 70% του συνόλου, καταδεικνύοντας την πολιτική της AIGAION Ασφαλιστική για ταχεία ανταπόκριση στις υποχρεώσεις της.

Ο κύριος Νίκος Βελλιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AIGAION Ασφαλιστική, σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα του Α' Εξαμήνου του 2013, δήλωσε τα εξής: «Η σταθερότητα, η σύνεση και η συνέπεια που μας χαρακτηρίζουν ως εταιρία, αντικατοπτρίζονται στη θετική πορεία που συνεχίζουμε να καταγράφουμε στην ελληνική αγορά. Τα θετικά αποτελέσματα του Α' Εξαμήνου του 2013 δικαιώνουν την επιλογή μας για ορθολογική διαχείριση του χαρτοφυλακίου μας, διαρκή υποστήριξη των συνεργατών μας με νέα συστήματα και υπηρεσίες και ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών μας με την αμεσότητα και ευαισθησία που απαιτούν οι περιστάσεις της εποχής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.