ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφικτό το άνοιγμα των καταστημάτων 16 από τις 52 Κυριακές του χρόνου, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ

18:59 - 04 Νοε 2014 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Εφικτό το άνοιγμα των καταστημάτων 16 από τις 52 Κυριακές του χρόνου, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ
Έξω από την ελληνική πραγματικότητα είναι το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, διότι δεν συμφωνούν όλοι οι παράγοντες της αγοράς, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, Θεόδωρος Βάρδας, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ υποστήριξε ότι είναι εφικτό το άνοιγμα 16 από τις 52 Κυριακές του χρόνου.

«Όπως χαρακτηριστικά είπε μια καταναλώτρια στην τηλεόραση 'μια φορά στο τόσο είναι καλά, αλλά όχι και κάθε Κυριακή'», σχολίασε.
Ο κ. Βάρδας υπενθυμίζει ότι ως πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, είχε προτείνει να είναι ανοικτά τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα συν τρεις Κυριακές το Δεκέμβριο και την Κυριακή πριν από το Πάσχα.

 

Όσον αφορά την πρόσφατη κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων λόγω των, γνωστών στην Ευρώπη ως, mid season sales, ο κ. Βάρδας σχολίασε ότι «ήταν πολύ ικανοποιητική: Πρώτον, για τους καταναλωτές οι οποίοι είναι φανερό ότι ενέκριναν με την προσέλευση τους και τις αυξημένες αγορές τους. Δεύτερον, για τα καταστήματα τα οποία είχαν ικανοποιητικό τζίρο πολύ πιο αυξημένο από το αντίστοιχο περσινό. Και τρίτον για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα αμειφθούν με προσαύξηση μισθού και επιπλέον ρεπό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.