ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη 2,09 εκατ. ευρώ για την Praktiker Hellas

08:59 - 07 Σεπ 2016 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Κέρδη 2,09 εκατ. ευρώ για την Praktiker Hellas
Βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών εμφάνισε το 2015 η Praktiker Hellas, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία, η οποία παρά τις δυσμενείς χρηματοοικονομικές συνθήκες της αγοράς, κατάφερε να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η Praktiker Hellas, το 2015 ήταν ένα έτος το οποίο έκλεισε με υψηλή ρευστότητα και μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ενώ παράλληλα ο κύκλος εργασιών της εταιρίας βελτιώθηκε και ανήλθε στα 167,01 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με το 2014.

Παράλληλα, το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρίας μειώθηκε κατά 36%, ενώ η κερδοφορία άγγιξε τα 2,09 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2014 όπου σημειώθηκαν ζημίες ύψους 2,14 εκατ. ευρώ, λόγω απομείωσης της αξίας των ακινήτων της.

Η εταιρεία απασχολεί 1.400 εργαζόμενους πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή  η υψηλή της ρευστότητα της δίνει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτεί τις επενδύσεις της, όπως ήδη έχει κάνει και με τον πρόσφατο εγκαινιασμό του νέου της καταστήματος στο νησί της Ρόδου, που αποτελεί το 15ο κατά σειρά κατάστημα της εταιρίας.

 

Αναφορικά με τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της, η Praktiker Hellas εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της και ενίσχυσης της παρουσίας της σε κομβικής σημασίας πόλεις της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού της είναι η επέκταση της παρουσίας της με δύο καταστήματα, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

 

«Το 2015 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Praktiker Hellas, καθώς επισφράγισε τη δυναμική πορεία της εταιρίας, παρά τις αντίξοες -οικονομικά και επιχειρηματικά- συνθήκες που ίσχυαν για το σύνολο της αγοράς. Η πορεία της εταιρίας μας συνδέεται άμεσα με τη θετική οικονομική της κατάσταση, με τη συνεχή βελτίωση της προϊοντικής γκάμας και των υπηρεσιών της, αλλά και με την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της που εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Praktiker Hellas, ενόψει μάλιστα της συμπλήρωσης των 25ων γενεθλίων της στη χώρα μας. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και προσήλωση στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρίας μας» δήλωσε ο κ. Γιάννης Σελαλμαζίδης, Γενικός Διευθυντής της Praktiker Hellas

Τελευταία τροποποίηση στις 09:06 - 07 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.