ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος: Η επόμενη ημέρα

12:11 - 27 Σεπ 2016 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Μαρινόπουλος: Η επόμενη ημέρα
Κοντά σε λύση φαίνεται ότι βρίσκεται το θρίλερ της υπόθεσης Μαρινόπουλος με τις τέσσερις εμπλεκόμενες τράπεζες να έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως, τους 11.000 εργαζόμενους να συμφωνούν με το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας αλλά και ορισμένους από τους μεγάλους προμηθευτές να εγκρίνουν επίσης το σχέδιο παρά τη ζημιά που θα υποστούν από το «κούρεμα» των απαιτήσεών τους.

Χθες έληγε η προθεσμία που είχαν να απαντήσουν τράπεζες και προμηθευτές της Μαρινόπουλος για το έαν εγκρίνουν ή όχι το σχέδιο εξυγίανσης, ώστε να κλείσουν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ορισμένοι εκ των εμπλεκομένων φαίνεται ότι ζήτησαν και έλαβαν παράταση λίγων ημερών για να αποστείλουν την απάντησή τους, καθώς η πορθεσμία στην πραγματικότητα λήγει με την κατάθεση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106Β και Θ του πτωχευτικού κώδικα που σχεδιάζεται να γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου.

 

Η αγωνία στην αγορά για το μέλλον του Μαρινόπουλου βρίσκεται στο «κόκκινο», αφού το διακύβευμα είναι μεγάλο και δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας. Υπολογίζεται ότι περίπου 50.000 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία συμπεριλαμβανομένων των 11.000 της αλυσίδας από το ισχυρό σοκ που θα υποστεί το λιανεμπόριο και χιλιάδες επιχειρήσεις της.


Εκτός από τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών από τους πιστωτές, τα εμπλεκόμενα μέρη (τράπεζες, Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος) έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να οριστικοποιήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου εξυγίανσης μέσα στα επόμενα 24ωρα.

 

Το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες οριζόντιο «κούρεμα» 50% στις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές. Σε πρώτη φάση αποπειράθηκε να γίνει διαχωρισμός για όσους είχαν απαιτήσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, που επιπλέον ήταν αντίθετο με την αρχή της ίσης μεταχείρισης, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.