ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιξιάτικη ανάσα αναζητεί η αγορά στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

10:04 - 30 Απρ 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Ανοιξιάτικη ανάσα αναζητεί η αγορά στις ενδιάμεσες εκπτώσεις
Ξεκινούν την Τρίτη 2 Μάη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου οι εαρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις με την ελπίδα να έλθει έστω και μια μικρή «άνοιξη» στην αγορά.
Έτσι για δέκα ημέρες οι εμπορικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα ξεκινούν εκπτώσεις οι οποίες εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμα και το 50% σε μια προσπάθεια προσέλκυσης των καταναλωτών.Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν και την Κυριακή 7 Μαΐου (ως πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης ανοιξιάτικης εκπτωτικής περιόδου), με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρέωση της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, θα επιτρέπεται και η αναγραφή και του ποσοστού έκπτωσης στα προϊόντα
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Reporter.gr παράγοντες της αγοράς λόγω της έναρξης της τουριστικής σεζόν σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και της ανάγκης να καλυφθεί ο χαμένος τζίρος των Πασχαλινών ημερών οι πρόσφορες που θα γίνουν θα είναι ιδιαίτερα γενναίες.
 
Πάντως το Πάσχα αν εξαιρέσει κανείς τα τρόφιμα η κίνηση ήταν υποτονική. Κι αυτό ήλθε να «κάτσει» πάνω σε μια γενικότερη κακή εικόνα της αγοράς από την αρχή του χρόνου. Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, έκλεισε με μείωση 20%, ενώ μόνο η ετήσια μείωση του τζίρου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2017 εκτιμάται μεταξύ 4%-5% σε σύγκριση με το 2016, που σημαίνει ότι οι απώλειες στις πωλήσεις της πασχαλινής αγοράς φέτος, υπολογίζονται σε περίπου 130 εκατ. ευρώ.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.