ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nielsen: Οριακά πάνω το λιανεμπόριο το 10μηνο

09:56 - 16 Νοε 2017 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Nielsen: Οριακά πάνω το λιανεμπόριο το 10μηνο
Οριακά θετικά κινήθηκε το δεκάμηνο το λιανεμπόριο, με βάση τα στοιχεία της Nielsen, καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων 0,4%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Με τη μέτρηση να γίνεται σε καταστήματα τροφίμων άνω των 100 τ.μ., στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη (εξαιρούνται τα υπόλοιπα νησιά) καταγράφεται παράλληλα οριακή πτώση στα προϊόντα FMCGs (ταχυκίνητοι κωδικοί όπως π.χ. το γάλα), στο -0,4%.

Την ίδια ώρα, τα Φρέσκα/ Χύμα Προϊόντα είχαν πωλήσεων 3%, ενώ τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης και τα προϊόντα οικιακής χρήσης κινήθηκαν αρνητικά, με πτώση 2,1% και 1,3%, αντίστοιχα.

Η πτώση, σύμφωνα με τους αναλυτές της Nielsen, οφείλεται στη μείωση τιμών από τις έντονες προωθητικές ενέργειες των εταιριών.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες των Τροφίμων & Ποτών, στο δεκάμηνο ήταν σταθερές σε αξία σε σχέση με την περασμένη χρονιά, καθώς οι πληθωριστικές τάσεις λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή σε ορισμένες κατηγορίες ποτών, όπως είναι ο καφές και η μπύρα, αντιστάθμισαν τις απώλειες των κατηγοριών τροφίμων.

Με βάση εκτιμήσεις της Nielsen, η αγορά προβλέπεται να συνεχίσει τη θετική της πορεία μέχρι και το τέλος του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.