ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενοδόχοι Χανίων: Όχι στην αύξηση ΦΠΑ- Υπέρ ενιαίων συντελεστών

12:47 - 02 Δεκ 2014 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ξενοδόχοι Χανίων: Όχι στην αύξηση ΦΠΑ- Υπέρ ενιαίων συντελεστών
Μία - μία οι ενώσεις ξενοδόχων με παρεμβάσεις τους προσπαθούν να αποστρέψουν την αύξηση φορολόγησης στα ξενοδοχεία.

Έτσι από τα Χανιά που φέτος αναμένεται ννα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο αφίξεις, με κύριο υποδοχέα αυτών να είναι μικρομεσαία καταλύματα άλλη μια φωνή λογικής ακούγεται δυνατά. Έτσι η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ διαμονής από 6,5% σε 13%. «Η συγκεκριμένη αύξηση θα δημιουργήσει μια σειρά αρνητικών παρενεργειών στις επιχειρήσεις, στην οικονομία και στην απασχόληση. Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, όταν ο κλάδος ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα κατά την διάρκεια της κρίσης, ως όφειλε, πυροβολείται στα πόδια» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση,

 

Η ενδεχόμενη αύξηση των εσόδων κατά 300 εκ. ευρώ μετά το διπλασιασμό του ΦΠΑ σημαίνει απώλεια εσόδων περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΑΕΠ και απώλεια 30-40 χιλιάδων θέσεων εργασίας τονίζουν οι Ξενοδόχοι του πλέον αναπτυσσόμενου προορισμού στη χώρα.

 

«Η νέα αφαίμαξη στις επιχειρήσεις θα δημιουργήσει μια ακόμα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων ενώ σε αυτές που κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας» αναφέρεται και γίνεται έκκληση στους βουλευτές του νομού «να μην επιτρέψουν μια τέτοια καταστροφική πολιτική ενάντια στην κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας.»

 

Παράλληλα η Ένωση ζητεί να σταματήσει η διαφοροποίηση του ΦΠΑ ανάλογα με τον προορισμό στην Ελλάδα. «Είναι απαράδεκτο ότι ένα ξενοδοχείο στα νησιά του Αιγαίου όπως την Ρόδο, Κω, και Μύκονο πληρώνει σχεδόν 26.0% χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ από τα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα. Η διαφοροποίηση αυτή έχει οδηγήσει σε αθέμιτο ανταγωνισμό και επίσης δρα ανασταλτικά για τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη» σημειώνεται.

 

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.