ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε.Κουντουρά: Στόχος η διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας με την Κίνα

12:37 - 27 Μαϊ 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ε.Κουντουρά: Στόχος η διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας με την Κίνα
Η Κίνα είναι μια αγορά στην οποία θέλουμε να επενδύσουμε και θέλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την τουριστική συνεργασία μας, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε ομιλία της στο Συνέδριο Θαλάσσιου Τουρισμού, The Posidonia Sea Tourism Forum.

Κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για την ελληνο-κινεζική συνεργασία σε θέματα τουρισμού, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ανέφερε οτι οι σχέσεις του ελληνικού και του κινεζικού λαού, αποτελούν μια στέρεα βάση για τη στρατηγική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, καθώς όπως σημείωσε, "η αναπτυξη του τουρισμού, μας φέρνει πιο κοντά".

"Για να εμβαθύνουμε τη συνεργασία, στόχος είναι να γίνουν περισσότερες οι απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών", επεσήμανε η κα Κουντουρά, ενω πρόσθεσε ότι ήδη η φετινή χρόνια θα είναι καλύτερη για τη συνεργασία μας, χάρη στις απευθείας πτήσεις Ελλάδας - Κίνας. Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, σημείωσε ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση που θα διοργανωθεί στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με όσα είπε η κα Κουντουρά, τα ελληνικά λιμάνια που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια έχουν εξαιρετικά ξενοδοχεία και τουριστικές επιλογές για όλα τα εισοδήματα.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε οτι οι ελληνικές θάλασσες προσφέρουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για θαλάσσιο τουρισμό και ότι εκτός από την κρουαζιέρα, υπάρχουν και οι επιλογές του yachting και της ναύλωσης θαλαμηγών.

Επισημαίνοντας ότι ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα αναπτύσσεται και προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες, η κα Κουντουρά εξέφρασε την επιθυμία η Ελλάδα να είναι η πρωτη επιλογή των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη και την προσδοκία ότι η φετινή χρόνια θα είναι αφετηρία για περαιτέρω τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Μαρία Μιχάλη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.