ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρεάδης: Ο τουρισμός άντεξε τα capital controls

10:52 - 04 Αυγ 2015 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ανδρεάδης: Ο τουρισμός άντεξε τα capital controls
Ο τουρισμός κατάφερε να αντέξει παρά τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν capital controls, και μάλιστα αν και φαντάζει δύσκολο, ο στόχος των αφίξεων και των εσόδων για το 2015 μπορεί να επιτευχθεί σύμφωνα με τον πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ωστόσο αυτό που ο κύριος Ανδρεάδης τόνισε  είναι πως η τουριστική βιομηχανία εξαρτάται κυρίως από τις αφίξεις από το εξωτερικό, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο εσωτερικός τουρισμός έχει «καταρρεύσει».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αποδίδει το πρόβλημα γενικότερη κακή συγκυρία, την κακή οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και στους κεφαλαιακούς ελέγχους, προσθέτει δε πως «Ο εσωτερικός τουρισμός αντανακλά την οικονομίας της χώρας».

Παράλληλα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρεάδης αναφέρει ως το 2016 ο τουρισμός θα υποστεί την πίεση του αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ και στη διαμονή, κι όχι μόνο στην εστίαση, επισημαίνοντας πως οι ανταγωνιστές στο εξωτερικό προφέρουν πακέτα που είναι ακόμα και 50% φθηνότερα όσον αφορά τη φορολογία.

Τέλος επισημαίνει ότι «το πακέτο πηγαίνει στο 15 με 16% την ώρα που ο ανταγωνισμός είναι στο 8 με 10%», ενώ κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο έτος, το οποίο εκτιμάται πως θα επιρρεαστεί από τις αλλαγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.