ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική παρουσία της Eurocert στη διαδικασία πιστοποίησης καταλυμάτων

15:51 - 24 Μαϊ 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Δυναμική παρουσία της Eurocert στη διαδικασία πιστοποίησης καταλυμάτων
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία εναρμόνισης των τουριστικών καταλυμάτων με το νέο νομοθετικό πλαίσιο με την εταιρία Eurocert να έχει το 30% των έως τώρα ελέγχων.

Σημειώνεται ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το σύστημα κατάταξης τουριστικών μονάδων σε «Αστέρια» για τα Ξενοδοχεία και «Κλειδιά» για τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, από την 1-1-2015 έχει τεθεί σε ισχύ. Η διαδικασία αποτελεί ευκαιρία για την επιβεβαίωση και επιβράβευση της ποιότητας των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας. Παράλληλα αναμένεται να λειτουργήσει και ως κίνητρο και εργαλείο βελτίωσης και περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών τους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρίας η Eurocert βρίσκεται στην πρώτη θέση στην αγορά, καθώς είναι από τους πρώτους φορείς που διαπιστεύτηκαν από το ΕΣΥΔ για την σύνταξη της Τεχνικής Έκθεσης σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση Υ.Α. 219/2015 (ΦΕΚ 14/Β/12-01-2015) που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση Πιστοποιητικού Κατάταξης από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Σημειώνεται ότι νέα νομοθεσία για την διαδικασία της πιστοποίησης της κατάταξης, προβλέπει χρονικές δεσμεύσεις αρκετά απαιτητικές. Συγκεκριμένα για τα τουριστικά καταλύματα που έχουν νέα Ειδικά Σήματα Λειτουργίας (εκδοθέντα μετά την 1-1-2015), υπάρχει η υποχρέωση για πιστοποίηση της δηλωθείσας κατηγορίας εντός 80 ημερών από την έκδοση του σήματος. Αντίστοιχα, για το σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων με υφιστάμενο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, (εκδοθέν πριν την 1-1-2015), η διαδικασία πιστοποίησης της κατάταξης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του επόμενου έτους.

Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται ανάκληση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας για τα εκπρόθεσμα τουριστικά καταλύματα.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο στοχεύει στον έλεγχο, την αναβάθμιση και την επιβράβευση των υπηρεσιών που παρέχουν τα καταλύματα. Δεν παύουν όμως να είναι εξίσου απαιτητικές οι προδιαγραφές για κάθε κατηγορία καταλύματος, ειδικά για την κατηγορίες υψηλών προδιαγραφών. Η ικανοποίηση των υποχρεωτικών κριτηρίων αλλά και της απαιτούμενης βαθμολογίας συχνά απαιτεί χρονοβόρες και δαπανηρές ενέργειες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.