ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Τουρισμού: Σε ανοδική τροχιά οι αφίξεις το πρώτο εξάμηνο

16:11 - 27 Ιουλ 2016 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Υπ. Τουρισμού: Σε ανοδική τροχιά οι αφίξεις το πρώτο εξάμηνο
Αισιόδοξα μηνύματα εκπέμπει ο Ελληνικός τουρισμός με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης η αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Οπως ανέφεραν "το εξάμηνο οι αφίξεις καταγράφουν σύνοδο 4 με 5% κι αυτό  σε μια δύσκολη χρονιά με δύσκολους εξωγενείς παράγοντες και μετά απο τα περυσινά ρεκόρ".

Μάλιστα σύμφωνα με τα δεδομένα της Ενιαίας Αρχής Συντονισμού Πτήσεων ο Ιούλιος καταγράφει άνοδο αφίξεων 5,18% στο Ελ. Βενιζέλος και 8,9% στα περιφερειακά αεροδρόμια. Επιπλέον ο Αύγουστος αναμενεται να εχει αντίστοιχα ποσοστά ανόδου σε σχέση, πάντα, με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες.

Η ηγεσία του υπ. Τουρισμού μάλιστα ανεφερε οτι πολλοί προορισμοί μέχρι σήμερα (Κρήτη, Πελοπόννησος, Ιόνιας και Νότιο Αιγαίο)  έχουν τον Ιούλιο διψήφια ποσοστά ανόδου. Με δεδομένο μάλιστα οτι και ο Αύγουστος εκτιμάται ανοδικός και το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου έχει το 40% των αφίξεων η συνολική πορεία θα είναι ιδιαίτερα θετική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής θα είναι περισσότερες από πέρυσι γεγονός που ενισχύει το κλίμα αισιοδοξίας.

Όπως αναφέρθηκε στόχος διαρκής είναι να στηριχθούν οι προορισμοί του Αν. Αιγαίου που λόγω προσφυγικού επλήγησαν αρχικά.

Σε σχέση με τα θέματα της οικονομίας διαμοιρασμού και των παράνομων καταλυμάτων η υπουργός ανέφερε οτι το υπουργείο έχει καταθέσει τις προτάσεις της στο υπουργείο οικονομικών και αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει δημοσίευση της σχετικής πρότασης νόμου.

Τέλος η αν. υπουργός υπογράμμισε ότι για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του υπουργείου ζήτησε και έλαβε από τον Πρωθυπουργό τις διοικητικές αρμοδιότητες που μέχρι τώρα δεν είχε.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 18:07 - 27 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.