ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda: Οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό κοστίζουν ένα εκατ. αφίξεις τουριστών

10:04 - 17 Μαϊ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Lamda: Οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό κοστίζουν ένα εκατ. αφίξεις τουριστών
Οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό βάζουν φρένο στην προσέλκυση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου τουριστών υψηλού επιπέδου σύμφωνα με με τη διοίκηση της Lamda που παρουσίασε χτες τα σχέδιά της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.
«Η εκτίμησή μας είναι ότι σε επίπεδο κυβέρνησης, υπάρχει βούληση να προχωρήσει το έργο. Είναι κρίμα. Το συγκεκριμένο τμήμα που χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση περιλαμβάνει στο Master Plan εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο, πεντάστερο ξενοδοχείο, καζίνο και γενικότερα εγκαταστάσεις που μπορούν να προσελκύουν ένα εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο στη χώρα μας.
 
Το Master Plan που έχουμε καταθέσει έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει αποφασίσει ότι η έκταση δεν είναι δασική και τώρα το ζήτημα αφορά τις κρατικές αρχές όπως το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνικό ΑΕ» τόνισαν ο διευθυντής χρηματοοικονομικών της Lamda Αλέξανδρος Κοκκίδης και ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης Βασίλης Μπαλούμης, που ανάφεραν ότι η Lamda είναι σε θέση να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες.
 
Παράλληλα  τα στελέχη της εταιρίας, σημείωσαν ότι είναι θέμα λίγου χρόνου η ολοκλήρωση του deal με την Varde Partners, σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθεί νέα εταιρεία όπου η Lamda θα εισφέρει τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos και η Varde Partners μετρητά, προκειμένου να αποκτήσει το 32% αυτής.
 
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σειρά επιθετικών κινήσεων της νέας εταιρείας, στην οποία θα εισφερθεί το 50% του «The Mall» από την πλευρά της Lamda, ενώ επίσης προγραμματίζονται και άλλων ειδών ενισχύσεις από την Varde Partners, όπως συμμετοχή σε ΑΜΚ με μετρητά, ή ακίνητα. Στόχος είναι το ενεργητικό της εταιρείας να εκτιναχθεί στο 1,5 δισ. ευρώ και να εισαχθεί αυτόνομα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.