ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κως: Τρέχουν οι αρχές για να κρατηθεί αλώβητος ο τουρισμός

10:34 - 21 Ιουλ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κως: Τρέχουν οι αρχές για να κρατηθεί αλώβητος ο τουρισμός
Συντονισμένη προσπάθεια να κλείσουν το γρηγορότερο οι πληγές στην Κω και να επιστρέψει η κανονικότητα στο νησί καταβάλλουν οι αρχές κρατικές και τοπικές ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην αιχμή της τουριστικής σεζόν. Σημειώνεται ότι το νησί φέτος κατέγραφε ρυθμούς ρεκόρ στις αφίξεις μετά τα προβλήματα που είχε τα τελευταία χρόνια λόγω προσφυγικού.
Πρώτο μέλημα των αρμοδίων είναι η περίθαλψη των τραυματιών, η γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων, η αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αλλά και η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρξει δυσφήμιση. Άλλωστε ήδη μπαίνουμε στην αιχμή της σεζόν και ο φόβος των ακυρώσεων δεν είναι ευκαταφρόνητος. Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν επαφές με τους μεγάλους tour operator του νησιού όπως η TUI καθώς υπάρχει κοινό συμφέρον να μην υπάρξουν παρενέργειες από το σεισμό.
 
Όπως προκύπτει από τους πίνακες των αεροπορικών αφίξεων της Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο "Ιπποκράτης", εντυπωσιακή είναι η επιστροφή του τουριστικού ρεύματος στα νησιά Κω, Σάμο, Λέσβο το πρώτο εξάμηνο του έτους: Στο νησί της Σαπφούς, η αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών τον Ιούνιο ξεπέρασε το 72% προσελκύοντας 18,8 χιλιάδες τουρίστες. Η Κως κινήθηκε με άνοδο 27,8%, πάντα τον Ιούνιο, και η Σάμος με άνοδο 41,3%.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 10:38 - 21 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.