ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Atalanti Hills»: Βάζει στον τουριστικό χάρτη τη Φθιώτιδα Κύριο

08:17 - 25 Ιουλ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Atalanti Hills»: Βάζει στον τουριστικό χάρτη τη Φθιώτιδα
Μια μεγάλη τουριστική επένδυση παίρνει σταδιακά το δρόμο της μετά την υπογραφή σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού, με το οποίο χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) «Atalanti Hills» σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, στην περιοχή «Έξαρχος» του δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδας.

Η επένδυση αναμένεται να βάλει στον τουριστικό χάρτη της χώρας μια περιοχή που υστερεί σε σχέση με αναγνωρισιμότητα και υπηρεσίες.

 

Η όλη επένδυση, που χαρακτηρίζεται στρατηγικού χαρακτήρα, θα έχει ύψος 1,3 δισ. ευρώ και θα δίνει έμφαση στις τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Άλλωστε οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα καλύψουν μόλις 2,56% της συνολικής έκτασης της δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα στα οποία θα αναπτυχθεί η επένδυση ενώ θα δημιουργήσει σημαντικές συνέργιες και οι θετικές επιπτώσεις που αναμένεται να προκύψουν για πλήθος άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

 

Ειδικότερα στον επενδυτικό προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η κατασκευή 3.306 τουριστικών κατοικιών, τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων με 2.990 κλίνες και τριών γηπέδων γκολφ. Επιπλέον, σχεδιάζεται η λειτουργία πολιτιστικού χωριού, εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων, αθλητικών κέντρων (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου κ.ά.), συνεδριακού κέντρου, υβριδικού κέντρου υδροθεραπείας και ομορφιάς, χώρου περιπέτειας για παιδιά κ.ά. Η κατασκευαστική περίοδος των κατοικιών υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με τα ξενοδοχεία και θα ολοκληρωθεί σε βάθος 18 ετών. Βάσει των υπολογισμών του φορέα της επένδυσης, το συγκρότημα θα δημιουργήσει περισσότερες από 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης μέσα στην επόμενη 15ετία (από την έναρξη κατασκευής), ενώ στην περίοδο πλήρους λειτουργίας θα εξασφαλίζει πάνω από 8.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις πλήρους απασχόλησης.Το έργο θα αναπτύξουν η Λοκρός Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε, η Europa Capital και η Prufrock Investments, με τις δύο τελευταίες εταιρείες να ανήκουν στους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς ακινήτων στην Ευρώπη.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.