ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καμπανάκι" σε Κουντουρά για την υπολειτουργία των δημοσίων συγκοινωνιών στην Αθήνα

16:38 - 11 Αυγ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
"Καμπανάκι" σε Κουντουρά για την υπολειτουργία των δημοσίων συγκοινωνιών στην Αθήνα
Το ζήτημα της υπολειτουργίας των δημοσίων συγκοινωνιών στην Αθήνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά την κορυφωση της τουριστικής περιόδου, θέτει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων-Κατοικιών ανά την Ελλάδα, με επιστολή του προς την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

«Δεν είναι δυνατόν, η ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας, ενώ θεωρείται τουριστική περιοχή και θεσμοθετείται να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές, οι δημόσιες συγκοινωνίες να είναι «κλειστές», υπό την έννοια ότι υπολειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι αντικειμενικά ανύπαρκτες, καθώς τα δρομολόγια αραιώνουν απελπιστικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

 

Και προστίθεται: «Τα προβλήματα είναι γνωστά. Ειδικά όσον αφορά στα αστικά λεωφορεία, η παλαιότητα του στόλου, ελλείψεις ανταλλακτικών, μείωση προσωπικού που επιτείνεται λόγω των θερινών αδειών. Όμως, δεν μπορεί αυτό να είναι αποδεκτό, η κατάσταση να χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν μάλιστα, λόγω αυξημένης κίνησης επισκεπτών, θα έπρεπε να ενισχύονται τα δρομολόγια.

 

Συμβαίνει το αντίθετο. Στα αστικά λεωφορεία, σε βασικές γραμμές συγχωνεύονται και πολλά από τα ήδη αραιά δρομολόγια, με αποτέλεσμα σε κεντρικές στάσεις λεωφορείων, χωρίς στέγαστρα μέσα στον ήλιο, να σχηματίζονται μικρές «διαδηλώσεις» από ταλαίπωρους επιβάτες, ανάμεσά τους και πολλοί επισκέπτες - τουρίστες, οι οποίοι σχηματίζουν αρνητικές εντυπώσεις.

 

Επίσης, εδώ να σημειώσουμε, ότι σε πολλές περιπτώσεις, δεν τηρούνται ούτε τα ήδη προγραμματισμένα, έστω και αραιά, δρομολόγια που έχουν αναρτηθεί στο σύστημα τηλεματικής».

 

«Πέρα, όμως, από τα δομικά προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών, υπάρχουν και σοβαρά λειτουργικά. Τα συστήματα κλιματισμού στα αστικά λεωφορεία, σε πολλούς συρμούς του Ηλεκτρικού και του Μετρό, είτε υπολειτουργούν είτε δεν λειτουργούν καθόλου. Η αιτιολογία που προβάλλεται από τους υπεύθυνους είναι ότι λείπουν ανταλλακτικά (φίλτρα κλπ), οπότε αν κάποια κλιματιστική μονάδα υποστεί βλάβη κατά κανόνα δεν επισκευάζεται.

 

Το αποτέλεσμα είναι να επικρατεί ασφυκτική κατάσταση, ειδικά τις ώρες αιχμής και περισσότερο στα λεωφορεία και τον Ηλεκτρικό, όπου στοιβάζονται και ταξιδιώτες με τις αποσκευές τους, οι οποίοι πάνε ή επιστρέφουν από νησιά μέσω του λιμανιού του Πειραιά», επισημαίνει η επιστολή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.