ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντική Αύξηση κερδών του Ομίλου για το 2006

20:39 - 27 Μαρ 2007 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Απολογισμός 2006:
Το 2006 αποτέλεσε μία εποικοδομητική χρονιά για τον Όμιλο Γρηγόρης, στη διάρκεια της οποίας, με την συμβολή του συνόλου των ανθρώπων του Ομίλου, επιτεύχθηκε ουσιαστικά η καθολική μεταστροφή της εταιρείας σε όλους τους τομείς και η επίτευξη πολλαπλών στόχων. Συγκεκριμένα:
- Επίτευξη κερδών μετά φόρων 2,171 χιλιάδες ευρώ και 1,626 χιλιάδες ευρώ σε επίπεδο μητρικής και ομίλου αντίστοιχα έναντι ζημιών 1,080 και 2,395 χιλιάδες ευρώ για την χρήση 2005.
- Σημαντική αύξηση των ιδίων κεφαλαίων από 4,930 χιλιάδες ευρώ σε 8,955 χιλιάδες ευρώ για την μητρική και από αρνητικά κεφάλαια σε 3,623 χιλιάδες ευρώ για τον όμιλο.
- Δραστική μείωση του συνόλου των τραπεζικών υποχρεώσεων σε ποσοστό άνω του 50%. Συγκεκριμένα, από 24,341 χιλιάδες ευρώ σε 12,021 χιλιάδες ευρώ για την μητρική και από 25,330 χιλιάδες ευρώ σε 12,468 χιλιάδες ευρώ για τον όμιλο.
- Διαμόρφωση της σχέσης κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΚΠΦΤΑ-EBITDA) προς τόκους σε 4,8 σε επίπεδο μητρικής και 4,7 σε επίπεδο ομίλου και της σχέσης δανεισμός προς ΚΠΦΤΑ σε 1,7 και 1,8 για την εταιρεία και τον όμιλο αντίστοιχα.
- Περαιτέρω επέκταση του δικτύου καταστημάτων, εγκαινιάζοντας 34 νέα σημεία στην Ελλάδα (30), Ρουμανία (1) και για πρώτη φορά στην Κύπρο (3).
- Μη επίτευξη του στόχου για κέρδη στην Ρουμανία (κυρίως λόγω αυξημένων αποσβέσεων) παρά της βελτίωση όλων των χρηματοοικονομικών δεικτών. Εκτιμάται ότι το 2007 και αυτή η δραστηριότητα θα παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα, δεδομένων και των εξαιρετικών προοπτικών που παρουσιάζει η συγκεκριμένη χώρα.
Η συνεχής ανανέωση της προϊοντικής γκάμας των καταστημάτων και η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον καταναλωτή οδήγησαν για 4η συνεχή χρόνια σε αύξηση τόσο των εσόδων, όσο και του αριθμού των επισκέψεων επί ιδίων (συγκρινόμενων) καταστημάτων, γεγονός που αποτελεί την σημαντικότερη επιβράβευση για τις προσπάθειες της χρονιάς που πέρασε.
Προοπτικές και Στόχοι για το 2007:
- Ανάπτυξη του δικτύου με στόχο πάνω από 30 νέα καταστήματα στις τρεις χώρες όπου πλέον δραστηριοποιείται ο Όμιλος.
- Νέα προϊόντα τόσο στον τομέα του καφέ, όσο και στα μικρογεύματα, με στόχο τη διαρκή ανανέωση των προτάσεων προς τον καταναλωτή και την διεύρυνση της βάσης των πελατών που επισκέπτονται τα καταστήματα του Ομίλου.
- Αποχώρηση από μη επικερδείς εκμεταλλεύσεις, όπως αυτές των κυλικείων των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ και των καφεστιατορίων ΝΕΟΝ.
- Βελτίωση της κερδοφορίας, τόσο σε επίπεδο μητρικής, όσο και σε επίπεδο ομίλου.
- Επίτευξη κερδών στην αγορά της Ρουμανίας.
- Περαιτέρω μείωση του συνόλου των τραπεζικών υποχρεώσεων.
- Διανομή μερίσματος προς τους μετόχους.
Για το έτος 2007 οι προσπάθειες του Ομίλου Γρηγόρης θα παραμείνουν απολύτως προσηλωμένες στην επίτευξη του οράματος του Ομίλου ''να προσφέρει την καλύτερη καθημερινή εμπειρία καφέ και μικρογευμάτων στον κόσμο''.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.