ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουντουρά: Διψήφια αύξηση στην εκκίνηση των προκρατήσεων για το 2018

15:42 - 12 Νοε 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κουντουρά: Διψήφια αύξηση στην εκκίνηση των προκρατήσεων για το 2018
Τα ποσοστά προκρατήσεων για το ελληνικό τουριστικό προϊόν σημειώνουν διψήφια αύξηση για το 2018, σημείωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την έναρξη της 33ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia και Hotelia.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό να δώσουμε το μήνυμα ότι «ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη», σημειώνοντας πως είναι ο τομέας που «στηρίζει την εθνική οικονομία και την απασχόληση, δίνει πνοή στις τοπικές κοινωνίες. αντιπροσωπεύει άμεσα και έμμεσα περισσότερο από 20% του ΑΕΠ και σχεδόν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας».

Ανέφερε ότι «το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκειμένου να μπουν κανόνες στην αγορά. Όπως επίσης έχει τοποθετηθεί σχετικά με το ΦΠΑ στα νησιά και το τέλος διανυκτέρευσης, ως θέματα που θα επανεξεταστούν όταν οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν».

Σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα άκρως παραγωγικό υπουργείο: «Με συγκεκριμένο σχέδιο εξασφαλίσαμε μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα με 6 εκατομμύρια επιπλέον αφίξεις στην τριετία και με ενίσχυση όλων των τουριστικών μεγεθών. Το 2015 οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια και το 2016 τα 28 εκατομμύρια, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 7 τοις εκατό, διπλάσιους του μέσου όρου ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού».

Η υπουργός είπε ακόμη ότι τα μηνύματα για το 2018 είναι πιο θετικά, με διψήφια αύξηση στην εκκίνηση των προκρατήσεων από όλες τις βασικές αγορές όπως επίσης και στην World Travel Market του Λονδίνου όπου συμμετείχε η χώρα μας.

«Διερευνούμε τις μελλοντικές δυνατότητες να ενισχύσουμε την παρουσία μας και την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος από την Ασία, από αγορές όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, αλλά και από την Αυστραλία» πρόσθεσε η υπουργός.

Είπε επίσης ότι ολοκληρώνεται άμεσα και θα ανακοινωθεί το νέο ψηφιακό οικοσύστημα για τον ελληνικό τουρισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.