ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόχος οι νέες αγορές για την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

11:04 - 18 Νοε 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στόχος οι νέες αγορές για την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης
Σε άνοιγμα σε νέες αγορές στοχεύει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ΕΞΘ με αφορμή και την 33η Philoxenia. Πιο συγκεκριμένα η Ένωση είχε επαφές με επαγγελματίες από το εξωτερικό που επιθυμούν για πρώτη φορά να εντάξουν την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στα πακέτα τους, ώστε να προωθηθούν καινούργιες συμφωνίες για εξειδικευμένα κοινά.

Η Marketing Manager της ΕΞΘ κα Χρύσα Σαραβέλου πραγματοποίησε επαφές με hosted buyers από Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, ΗΠΑ, Κίνα, Νορβηγία, Ιταλία, Ρωσία, Δανία, Γεωργία, Πολωνία, Κύπρο και Σαουδική Αραβία.

Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε από τους ξένους επαγγελματίες ως ένας ασφαλής ευρωπαϊκός προορισμός, εναλλακτικός και ανεξερεύνητος για ένα σημαντικό κομμάτι της ταξιδιωτικής κοινότητας, με ιστορικούς θησαυρούς και σημαντικές πολιτιστικές παραμέτρους. Η στροφή νέων διεθνών αγορών προς την Ελλάδα ωφελήθηκε από τη συγκυρία των πρόσφατων εξελίξεων στη Μεσόγειο που οδηγεί μεγάλα γραφεία του εξωτερικού σε αναζήτηση άλλων διεξόδων (πχ η κατάσταση στην Τουρκία και την Αίγυπτο, η μεγάλη πληρότητα που εμφανίζει η Ισπανία κ.α.)

Εξάλλου, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia και σε συνέχεια των επαφών στην WTM που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Λονδίνο, η ΕΞΘ προσκάλεσε στη Θεσσαλονίκη τον εκπρόσωπο ενός από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς του κόσμου, τον κ. Stephane Joly, Flight & Airport Subsidy Manager του έγκριτου Thomas Cook Group. Ο κ. Joly φιλοξενήθηκε από την αλυσίδα “The Luxury Hotels”, στα ξενοδοχεία Mediterranean Palace και Grand Palace.

Στους περίπου 120 hosted buyers της Έκθεσης προσφέρθηκε thessbrunch από τα ξενοδοχεία Hyatt Regency Thessaloniki και Porto Palace, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ - HELEXPO και με τη υποστήριξη του “Thessaloniki Food Festival” του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να προωθηθεί στο ευρύ κοινό η γαστρονομική κουλτούρα της πόλης μέσα από το αγαπημένο food project των ξενοδοχείων.

Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, ο νέος Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος και πολλοί άλλοι.

Στο περιθώριο της Philoxenia, το ΔΣ της ΕΞΘ συναντήθηκε με τον αρμόδιο Τομεάρχη Τουρισμού της ΝΔ κ. Μάνο Κόνσολα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ABC, συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα και οι προοπτικές του τουρισμού της περιοχής.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.