ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέτσος: Στα 3 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια του τουρισμού

15:41 - 13 Δεκ 2017 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρέτσος: Στα 3 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια του τουρισμού
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος ενημέρωσε την Τετάρτη πως ο συνολικός δανεισμός στο χώρο του τουρισμού ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ, ενώ όπως είπε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία αυτά ο κ. Ρέτσος εκτίμησε πως επί της ουσίας ο τομέας του τουρισμού είναι υποδανεισμένος. Όπως είπε ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ τα δάνεια του χώρου ανέρχονται στα 8 δισ. ευρώ, την ώρα που στο σύνολό τους τα δάνεια των επιχειρήσεων ανέρχονται σε 100 δισ. ευρώ.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως λίγες είναι οι επιχειρήσεις στον τουρισμό που έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας και σημείωσε πως με πολύ συγκεκριμένες κινήσεις, θα καλυφθεί και το όποιο πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια.

Σημείωσε πως αυτές οι κινήσεις μπορούν να ζωντανέψουν πολλές επιχειρήσεις, αρκεί φυσικά να προχωρήσουν και οι επενδύσεις. Στο σημείο αυτό ανέφερε πως δύο είναι τα βασικά εμπόδια για τις επενδύσεις και είναι το φορολογικό πλαίσιο, αλλά και ορισμένες "αγκυλώσεις" που διαχρονικά καθυστερούν τις διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών, το οποίο χαρακτήρισε "δυσάρεστο", υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως για την ώρα δεν έχουν διαπιστωθεί κραυγαλέες περιπτώσεις πλειστηριασμών.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.