ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Τούρκοι τουρίστες «ψηφίζουν» Ελλάδα

13:25 - 05 Μαρ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι Τούρκοι τουρίστες «ψηφίζουν» Ελλάδα
Σημαντική αύξηση των Τούρκων τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους καταγράφηκε το 2017.

Σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ Άγκυρας, η αύξηση αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και χρόνια ολοένα και περισσσότεροι Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμενα, όπως αναφερεται, « ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα αυξήθηκε το 2017, κατά 17,2 % (από 785 χιλ. σε 921 χιλ. τουρίστες) ενώ μικρή αύξηση της τάξεως του 4,6% παρουσίασε και το τουριστικό ρεύμα από Ελλάδα προς Τουρκία (595 χιλ τουρίστες το 2017). Η εξέλιξη αυτή, παρά το βαρύ διμερές πολιτικό κλίμα, είναι ενδεικτική της αυξανόμενης αγοραστικής δύναμης ενός μεγάλου μέρους του τουρκικού πληθυσμού.»

Η αλυξηση του τουρισμού από τη γειτονική χώρα στον οποίο στηρίζονται πολλά νησιά του Αν. Αιγαίου και η Β. Ελλάδα, παράλληλα, έρχεται να προστεθεί στην αύξηση της ζήτησης για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Τούρκους πολίτες.

Σημειώνεται ότι σε όρους αφίξεων οι Τούρκοι ειναι στη πρωτη 10δα αλλά σε όρους δαπάνης, σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων, είναι στις πρώτες 6 θέσεις μέτα απο Αμερικανούς , Ρώσους, Κινέζους  κτλ.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.