ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εγρήγορση, για να παραμείνει ψηλά ο ελληνικός τουρισμός»

09:34 - 20 Απρ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Εγρήγορση, για να παραμείνει ψηλά ο ελληνικός τουρισμός»
Οι γεωπολιτικές αναταράξεις και τα ζητήματα φορολόγησης και χωροταξικού σχεδιασμού τέθηκαν επί τάπητος, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre, παρουσία της «Εθνικής Ελλάδος» του τουρισμού, του προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου, του προέδρου του ΞΕΕ Αλέξανδρου Βασιλικού, της επικεφαλής της Marketing Greece Ιωάννας Δρέττα.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος εξέπεμψε μήνυμα εγρήγορσης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και μπορεί να ανατρέψουν τη θετική δυναμική του κλάδου. «Η ώρα της μεγάλης ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι ώρα εφησυχασμού. Αυτό μπορεί να το πιστεύουν όσοι είναι έξω από το χορό. Εμείς ξέρουμε όμως τι σημαίνει να κρατάς όρθιο ένα ξενοδοχείο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κοιμόμαστε... Εμείς οφείλουμε να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές και να είμαστε σε εγρήγορση, για να παραμείνουν ψηλά ο ελληνικός τουρισμός και το ελληνικό ξενοδοχείο, ώστε να συνεχίσουν να συνεισφέρουν δυναμικά στην προσπάθεια για επιστροφή της πατρίδας μας στην κανονικότητα, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή» τόνισε σχετικά.

Επίσης οι ξενοδόχοι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της ΠΟΞ για τη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και παράλληλα συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν επιπλέον τα θέματα του αθέμιτου ανταγωνισμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων, καθώς και οι προκλήσεις της ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια αγορά. Επίσης, έγινε παρουσίαση του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, GDPR, ο οποίος ισχύει από τα τέλη Μαρτίου 2018 στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.