ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μοντέλο τουρισμού του νησιού Xainan προβάλει η Κίνα

10:24 - 22 Ιουλ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το μοντέλο τουρισμού του νησιού Xainan προβάλει η Κίνα
Την ανάδειξη του νησιού Χαϊνάν στη νότια Κίνα ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας επιδιώκουν οι αρμόδιες αρχές του νησιού, που αποτελεί τον “τροπικό παράδεισο” της Κίνας.

Όσο και αν φαίνεται αρχικά περίεργο μια και η Κίνα ως προορισμός δε συνδυάζεται σε πρώτη φάση με resorts και χαλάρωση, το νησί προσφέρει υψηλής στάθμης υπηρεσίες διαθέτοντας 6 μεγάλα υπερπολυτελή ξενοδοχεία αλλά και ένα 7άστερο  που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, το Atlantis.

 

Παράλληλα από τις αρχές Μαΐου του 2018 εφαρμόζεται και για την Ελλάδα ένα καθεστώς visa free ώστε ο τόπος να προσελκύσει επισκέπτες. Οι πολίτες  από τη χώρα μας μαζί με άλλους, από 58 κράτη έχουν τη δυνατότητα να πάνε για ένα μήνα στο νησί χωρίς να εκδώσουν θεώρησης εισόδου.

 

Μαζί με τις επενδύσεις που έχουν γίνει στη νήσο Χαϊνάν (τρία αεροδρόμια, 1000 χλμ δρόμος ταχείας κυκλοφορίας περιμετρικά του νησιού, αξιοποίηση 120 θερμών πηγών, συνεδριακό κέντρο κτλ) ο προορισμός αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η Κίνα επενδύει στην τουριστική υποδομή αντιλαμβανόμενη ότι η οικονομία της φιλοξενίας είναι από τις πρώτες στη σύγχρονη εποχή σε απόδοση εσόδων.

 

Ουσιαστικά λειτουργεί η Κίνα και ως τουριστική υπερδύναμη έχοντας ως βασικό όπλο τη ζήτηση.  Τα επόμενα πέντε χρόνια οι Κινέζοι που θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο θα φτάσουν τα 150 εκατομμύρια τουρίστες δαπανώντας περί τα 300 δισ δολάρια, καθώς πλέον ο Κινέζος τουρίστας, με δαπάνη ανά άτομο και ανά ταξίδι κοντά στα 2.000 δολάρια ή περί τα 1.500 ευρώ, είναι από τους πλέον γαλαντόμους.

 

Κάποιες από αυτές μαζί με το εισερχόμενο συνάλλαγμα θέλουν οι Κινέζοι να το έχουν στον τόπο τους στηρίζοντας και τις πληρότητες των  πτήσεων των αεροπορικών τους εταιριών από και προς την Ευρώπη.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.