ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To άσπρο και το μαύρο στη σκακιέρα της Hellenic Seaways...

18:23 - 26 Οκτ 2006 | Ναυτιλία
Νέα όπλα χρησιμοποιούν οι μονομάχοι κκ Λασκαρίδης και Βεντούρης στην προσπάθεια απόκτησης του ελέγχου της Hellenic Seaways.

Είναι προφανές ότι ο κ. Στρίντζης προσπαθεί να δυσκολέψει την προσπάθεια της ΝΕΛ και του κ. Βεντούρη να αποκτήσει τον έλεγχο της Hellenic Seaways. Για το λόγο αυτό ανοίγει λίγο την κερκόπορτα ώστε να αποκτήσει ο κ. Λασκαρίδης ένα ποσοστό τέτοιο στην Hellenic Seaways που να αποτρέπει τη λήψη σημαντικών αποφάσεων (όπως π.χ. αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) από τα ¾ της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Από την πλευρά του, ο κ. Βεντούρης (ο οποίος μαζί με τον αδερφό του και τον κ. Αγαπητό ελέγχουν ήδη το 10% της HS) ενδιαφέρεται κυρίως να αποκτήσει καταστατική μειοψηφία ώστε «να βάλει σε τάξη και διαφάνεια τα οικονομικά της εταιρείας και να αποκαλυφθεί στους μετόχους η πραγματικότητα».

Κατά τα φαινόμενα, στη σκακιέρα της Hellenic Seaways, τα λευκά στοχεύουν να αποκτήσουν το 43% (10%+33,4%) και τα μαύρα έχουν ήδη αποκτήσει το κρίσιμο 33,4% για να μπλοκάρουν τις κινήσεις των λευκών...

Το ερώτημα είναι ποια Βασίλισσα θα υποκύψει στις πιέσεις των Αξιωματικών πρώτη...

Χρήστος Ν. Κώνστας

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.