ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Blue Galaxy»: Έβαλε πλώρη για τη Σούδα

10:30 - 26 Απρ 2015 | Ναυτιλία
«Blue Galaxy»: Έβαλε πλώρη για τη Σούδα
Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Galaxy» της Βlue Star Ferries ξεκίνησε από την Παρασκευή 24/4 τα δρομολόγια του για τη Σούδα Χανίων. Αναμένεται να συνδέει τον Πειραιά με τη Μεγαλόνησο, ενώ αποτελεί ουσιαστικά την ολική επιστροφή της Βlue Star Ferries, οπότε σε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες ακτοπλοϊκές και τουριστικές αγορές της χώρας τη Δυτική Κρήτη.

Το πλοίο δρομολογείται στις γραμμές της Κρήτης στο πλαίσιο της Κοινοπραξίας με την ΑΝΕΚ ΑΕ. Το 2011 στο πλαίσιο της κοινοπραξίας η εταιρία είχε δρομολογημένο στα Χανιά το Blue Star Horizon.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο είχε παραληφθεί στις 8 Απριλίου από τη θυγατρική της Blue Star Ferries ΝΑΕ στο πλαίσιο σύμβασης μακροχρόνιας ναύλωσης (bareboat) από την εταιρεία Hellas 2 Leasing ΝΕ.

To «Blue Galaxy» έχει ολικό μήκος 192 μέτρα, ταχύτητα 24 κόμβους και μεταφορική ικανότητα 1.500 επιβατών και 703 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως ή 150 φορτηγών οχημάτων και 70 αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πλοίο μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση παρέχει στο επιβατικό κοινό αναβαθμισμένες υπηρεσίες και όλες τις σύγχρονες ανέσεις για ένα άνετο, πολυτελές και γρήγορο ταξίδι, διαθέτοντας 658 κλίνες, καθίσματα αεροπορικού τύπου, εστιατόριο a la carte, εστιατόριο self-service, bars, σαλόνια και κατάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.