ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή στην κερδοφορία για τη Hellenic Seaways

16:23 - 09 Μαϊ 2016 | Ναυτιλία
Επιστροφή στην κερδοφορία για τη Hellenic Seaways
Με ενίσχυση όλων των μεγεθών και καθαρή κερδοφορία έναντι ζημιών έκλεισε η χρήση του 2015 για τη Hellenic Seaways , η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της χρήσης της προηγούμενης χρονιάς. Η ακτοπλοϊκή ειδικότερα κατέγραψε κύκλο εργασιών στα €131,9 εκατ. (+26,5% έναντι 2014), μεικτά κέρδη €29,8 εκατ.(+€19,7 εκατ. έναντι 2014), κέρδη EBITDA €24,6 εκατ. (+€18,1 έναντι 2014). Για πρώτη φορά μετά από 5 ζημιογόνες χρήσεις, η ακτοπλοϊκή ανακοίνωσε καθαρά κέρδη €3,9 εκατ.(έναντι ζημιών €17,4 εκατ. το 2014).

Παράλληλα η εταιρεία πέτυχε την προηγούμενη χρονιά να προχωρήσει σε πλήρη αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων μέσω της μείωσης επιτοκίων και της παράτασης περιόδου αποπληρωμής. Επίσης υλοποίησε επενδύσεις για τη αγορά πλοίων (Νήσος Σάμος) και την ποιοτική αναβάθμιση του στόλου της (Hellenic Highspeed, Highspeed 7) από ίδια κεφάλαια, οι οποίες στην πλειονότητα τους υλοποιούνται στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

 

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές για το 2016, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση, η εταιρεία για φέτος προχωρά στην προσθήκη 3 νέων πλοίων που θα ενισχύσουν το δυναμικό της ελληνικής ακτοπλοΐας (2 ταχύπλοα, 1 συμβατικό). Η εταιρία αναμένεται να αυξήσει τη δυναμικότητά της κατά 4.100 θέσεις επιβατών και 1.000 οχημάτων, ενώ προχωρά και στην ένταξη νέων δρομολογίων από κεντρικά λιμάνια (από Θεσσαλονίκη προς Σποράδες και Β.Α. Αιγαίο).

 

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το 2016 θα παρουσιάσει αύξηση στον κύκλο εργασιών και βελτιώσει την κερδοφορία της σε σχέση με το 2015, με δεδομένη την οικονομική σταθερότητα στο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον, την αναμενόμενη εισροή τουριστών από το εξωτερικό και την διατήρηση των διεθνών τιμών καυσίμων σε σταθερά επίπεδα.

Όπως αναφέρεται στην ίδια έκθεση η HSW το 2015 ενίσχυσε τα δρομολόγιά της με δραστηριοποίηση σε νέες γραμμές δημόσιας υπηρεσίας, ενίσχυσε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της νησιωτικής Ελλάδας με παροχή δωρεάν μετακινήσεων και υποστήριξε ευπαθείς ομάδες και πρόσφυγες με εκτενή προγράμματα παροχής μετακίνησης και συνεργασία με Μ.Κ.Ο και τοπικούς φορείς. Τέλος τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της HSW στους τομείς εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και περιβαλλοντικής διαχείρισης επιβραβεύτηκαν από εγνωσμένους φορείς (Lloyd’s List, Tourism Awards).

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.