ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματοδότηση από εφοπλιστές για την αναβάθμιση της ΑΕΝ Μακεδονίας

09:25 - 01 Ιουν 2016 | Ναυτιλία
Χρηματοδότηση από εφοπλιστές για την αναβάθμιση της ΑΕΝ Μακεδονίας
Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκε, χθες η τελετή εγκαινίων των ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) Μακεδονίας, στη Μηχανιώνα.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θερμαϊκού και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.


Ο υπουργός χαιρέτησε το έργο που επιτελείται στη σχολή, έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση, στο εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και στις σπουδάστριες και στους σπουδαστές.


Ευχαρίστησε για τη χορηγία την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τον πρόεδρό της κο Θεόδωρο Βενιάμη καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συστηματικά και με γρήγορο ρυθμό ξεπέρασαν τα εμπόδια και οργάνωσαν τις προϋποθέσεις ώστε γρήγορα και με επιτυχία να ολοκληρωθεί το έργο. Σημειώνεται ότι η χορηγία της ΕΕΕ έφτασε το ένα εκατ. ευρώ.


Τέλος εξήγγειλε ότι δρομολογείται η ίδρυση Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού Βορείου Ελλάδος στη Μηχανιώνα, αλλά και η επαναλειτουργία οικοτροφείου για τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανιώνας.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, επισήμανε ότι το έργο ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΑΕΝ Μακεδονίας κόστισε κατά προσέγγιση 1 εκατ. ευρώ και σημείωσε ότι «το ΚΕΣΕΝ Βόρειας Ελλάδας δεν αποκλείεται να αποτελέσει πρότυπο κέντρο και να αναδειχθεί στην πρώτη μεγάλη σχολή επιμόρφωσης στελεχών εμπορικού ναυτικού στη χώρα».

 

Τόνισε επίσης ότι η ΕΕΕ εξακολουθεί να στηρίζει τις ιδιωτικές ακαδημίες, ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η ναυτιλία στη χώρα μας, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή και προσοδοφόρα επαγγελματική διέξοδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.