ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στηρίζει την Costamare η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου

08:25 - 29 Ιουλ 2016 | Ναυτιλία
Στηρίζει την Costamare η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου
Καθαρά κέρδη και κέρδη ανά μετοχή, υψηλότερα αυτών που ανέμεναν οι αναλυτές, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Costamare της Οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία επαναπενδύει στην εταιρεία μέρισμα ύψους 14 εκατ. δολ. που δικαιούται για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ως κάτοχος του 65% των μετοχών.

H Costamare ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 κέρδη ύψους 37 εκατ. δολ. αντί 44 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και κέρδη ανά μετοχή 0,42 δολ. υψηλότερα κατά 0,02 δολ. από τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Τα μέλη της οικογένειας που ίδρυσαν την Costamare αποφάσισαν να επαναπενδύσουν όλο το μέρισμα του δεύτερου τριμήνου» δήλωσε ο Chief Financial Officer της Costamare Γρηγόριος Ζήκος.

Το σχέδιο επανεπένδυσης, δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους να αγοράζουν επιπλέον μετοχές, αξιοποιώντας το μέρισμα που λαμβάνουν.

Να σημειωθεί ακόμη ότι η Costamare επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε πρόσφατα δυο νεότευκτα containerships από μία σειρά πέντε πλοίων μεταφορικής ικανότητας 14.000 teu το ένα. Τα δυο πλοία ναυλώθηκαν για δέκα χρόνια στην Evergreen.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα ένα στόλο από 62 πλοία στο νερό με ένα άλλο, 10 υπό κατασκευή.

«Σε ένα δύσκολο περιβάλλον κύριος στόχος μας είναι η διατήρηση της ρευστότητας και την ενίσχυση του ισολογισμού μας», είπε ο κ Ζήκος.

Τέλος η Costamare ανακοίνωσε ότι έκλεισε μία συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 88 εκατ. δολ για την ναυπήγηση δυο πλοίων μιας σειράς πέντε πλοίων 11.000 teu Τα πλοία, θα χτιστούν στο ναυπηγείο Hanjin Heavy Industries στο Subic Bay στις Φιλιππίνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 29 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.