ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSW: Η «ναυμαχία» για το 40,4% της Πειραιώς

12:08 - 23 Ιαν 2017 | Ναυτιλία
HSW: Η «ναυμαχία» για το 40,4% της Πειραιώς
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την πώληση του ποσοστού που διατηρεί η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην Hellenic Sea Ways καθώς το πλάνο προβλέπει κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών ώστε οι τελικές προσφορές από όσους περάσουν στη δεύτερη φάση να κατατεθούν σε μια με δύο εβδομάδες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να προσφέρουν μια ενδεικτική προσφορά, ώστε να καταρτιστεί μια short list που θα συμμετάσχει στην τελική φάση των δεσμευτικών προσφορών, με τη Lazard να ενεργεί ως σύμβουλος της Πειραιώς.

 

Άνθρωποι της ναυτιλιακής της αγοράς εκτιμούν ότι σε αυτή τη φάση ότι τον «πρώτο λόγο» έχουν οι Μινωικές,  που έχει ως στόχο την απόκτηση του ελέγχου της HSW, στην οποία ήδη κατέχουν μερίδιο άνω του 48,5%, ωστόσο, δεν αποκλείεται να προκύψει ενδιαφέρον και από άλλα funds ή ακτοπλοϊκές που ίσως διαβλέπουν υπεραξίες από πιθανή συμμετοχή στη HSW.

 

Μένει πάντως να φανεί κατά πόσο το αρχικό ενδιαφέρον έτερων διεκδικητών φανεί και στην πράξη, δηλαδή «μεταφραστεί» και στην κατάθεση προσφορών που να ικανοποιούν την τράπεζα.

 

Αναφορικά με τη Minoan, προ ημερών ο κ. Γκριμάλντι, ξεκαθάρισε ότι η HSW αποτελεί έναν από τους στόχους του ομίλου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις καθυστερήσεις, ζήτησε αλλαγές στο δ.σ. ενώ άφησε  αιχμές και για την υπόθεση της αύξησης κεφαλαίου που θεωρεί ότι αναγκαίο να γίνει.

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.