ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτιά στη διακίνηση containers χτυπά σύντομα ο Πειραιάς

13:30 - 27 Απρ 2017 | Ναυτιλία
Πρωτιά στη διακίνηση containers χτυπά σύντομα ο Πειραιάς
Το 2019 ο Πειραιάς επιδιώκει να γίνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (TEU) σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της ΣΕΠ Α.Ε. Αναστάσιος Βαμβακίδης μιλώντας στο διήμερο ναυτιλιακό forum που διοργάνωσε το International Propeller Club, Port of Piraeus.

Σήμερα βρίσκεται στη τρίτη θέση με 3,67 εκατ. teu ετησίως, πίσω από το λιμάνι του Αλχεθίρας που είναι το πρώτο container terminal με 4,76 εκατ. teu, ενώ δεύτερο είναι αυτό της Βαλένθια με 4,72 εκατ. teu. Οι εκτιμήσεις για το 2017 κάνουν λόγο για διακίνηση περισσότερων από 4 εκατ. teu στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ από τα 3,7 εκατ. το 2016.

O κ. Βαμβακίδης ανέδειξε το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πειραιά τονίζοντας ότι στο σύνολο είναι καλύτερος και φτηνότερος από τα άλλα λιμάνια, καθότι, όπως είπε, για Πολωνία - Γερμανία το τρένο από Πειραιά χρειάζεται τέσσερις και πέντε ημέρες αντίστοιχα για να φτάσει. Διάστημα τριών και τεσσάρων ημερών θέλει για την Τσεχία, την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, ενώ μία και δύο ημέρες αντίστοιχα χρειάζεται για να φτάσει Βουλγαρία και Σερβία. Ειδικά αυτό έχει σημαντικό ενδιαφέρον για φορτία συγκεκριμένης αξίας που ο χρόνος λειτουργεί επιβαρυντικά στην τελική τιμή διάθεσης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.