ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης:Η Cosco...οδηγός για το πώς πρέπει να κινηθεί το κράτος

15:44 - 22 Μαϊ 2017 | Ναυτιλία
Μητσοτάκης:Η Cosco...οδηγός για το πώς πρέπει να κινηθεί το κράτος
Σε ομιλία του στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά έστειλε και μήνυμα στους δανειστές για να τηρήσουν κι αυτοί από τη μεριά τους τις δεσμεύσεις τους.

«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ψήφισε το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2021, δίχως όμως πρόσθετη χρηματοδότηση», ανέφερε και εκτίμησε ότι αν η συμφωνία είχε κλείσει νωρίτερα το κόστος δεν θα ήταν τόσο βαρύ.

 

«Αν είχαν προχωρήσει οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι ιδιωτικοποιήσεις η χώρα δεν θα σερνόταν. Εδώ τελειώνουν οι αυταπάτες και εκπνέει ο λαϊκισμός», πρόσθεσε.

 

Αναφερόμενος στο Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε «οι εξελίξεις να είναι θετικές, οι δανειστές να πράξουν τα δέοντα».

 

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, «υπάρχει άλλος δρόμος: η χώρα χρειάζεται έναν νέο παραγωγικό μοντέλο, μία νέα αντίληψη για τον ρόλο του κράτους, ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής».

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη ναυτιλία και επισήμανε πως αποτελεί κεντρικό πυλώνα της οικονομίας. Για την επιβατηγό ναυτιλία είπε ότι κατατάσσεται πρώτη στην Ευρώπη, χρειάζεται όμως οργανωμένη πολιτική κινήτρων από την πλευρά του κράτους.

 

Εξάλλου, είπε ότι χρειάζεται ένας τολμηρός εκσυγχρονισμός των λιμενικών υποδομών. «Είναι απολύτως αναγκαία η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Η Cosco είναι οδηγός για το πώς πρέπει να κινηθεί το κράτος. Το παράδειγμα του Πειραιά είναι μάθημα και δείχνει τον δρόμο, παρατήρησε.

 

Για την κρουαζιέρα ανέφερε ότι ενώ η Ελλάδα είναι παγκόσμιος προορισμός, δεν εισπράττει αυτά που θα έπρεπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.