ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο των κανόνων αξιοπλοΐας

12:17 - 19 Σεπ 2017 | Ναυτιλία
Πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο των κανόνων αξιοπλοΐας
Τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης, ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, με αφορμή το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», που προκάλεσε ρύπανση μεγάλης έκτασης από διαρροή πετρελαίου στις ακτές της Αττικής.

«Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης και ένα εύλογο αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες της Αττικής - και όχι μόνο.

Στο θέμα αυτό δεν θα ενεργήσουμε με γνώμονα πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά με μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί να πάρει αυτό» παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Πολιτική αντιπαραθεση 

Την ίδια στιγμή, οι βολές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλουν σειρά παραλείψεων και ολιγωριών συνεχίζονται. «Ο κ. Τσίπρας δεν είχε την τόλμη και την ευθύνη να αναλάβει τις ευθύνες του για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε λόγω των εγκληματικών παραλείψεων των αρμοδίων αρχών και της ολιγωρίας της κυβέρνησής του. Αντίθετα, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες του, ψέλλισε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο κάτι ακατάληπτα περί οπισθοδρομικού μπλοκ και αντικοινωνικού ιδεολογικού προσήμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης σε σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση από το Ποτάμι. «Για την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι ο επικοινωνιακός οίστρος των ΜΜΕ και όχι η ανικανότητα της κυβέρνησής του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο, το γραφείο Τύπου του κόμματος ανέφερε επίσης πως ο πρωθυπουργός «ενώ ως αντιπολίτευση θα πρωταγωνιστούσε σε ακτιβισμό, τώρα τον ενοχλεί η δημοσιότητα και θέλει να περάσει το θέμα στα “ψιλά”».

Στον αντίποδα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η επιχείρηση αυτή, ωστόσο, ανέδειξε και τις χρόνιες παθογένειες των μηχανισμών της δημόσιας διοίκησης, οι οποίες αποτελούν ένα ακόμα σύμπτωμα του δικομματικού συστήματος, του τρόπου και της αδράνειας με τον οποίο αντιμετώπισε τον κρατικό μηχανισμό. Οι πρωτοβουλίες και σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να είναι άμεσες και ριζικές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.