ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο Mega - containership παρέλαβε η COSCO

11:51 - 05 Ιουν 2018 | Ναυτιλία
Νέο Mega - containership παρέλαβε η COSCO
Νέο containership παρέλαβε η COSCO Shipping Lines, το «COSCO Shipping Virgo» το οποίο και αποτελεί το πέμπτο μεγαθήριο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας το οποίο ναυπηγήθηκε από τα κινεζικά ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd. (SWS).

Στο παρελθόν η COSCO Shipping Lines είχε παραλάβει τα τέσσερα πρώτα αδελφά πλοία του «COSCO Shipping Virgo», χωρητικότητας 20.000 TEUs έκαστο, τα οποία σήμερα δραστηριοποιούνται στην γραμμή Άπω Ανατολή- Βορειοδυτική Ευρώπη.

Στην ίδια γραμμή αναμένεται να πραγματοποιεί δρομολόγια και το νέο πλοίο της COSCO με στόχο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον αυξημένο όγκο των ευρωπαϊκών θαλάσσιων διαδρομών και να παρέχουν βελτιωμένες μεταφορικές δια θαλάσσης υπηρεσίες στους πελάτες της εταιρείας.

Το νέο πλοίο της COSCO Shipping Lines έχει μήκος 399,8 μ., πλάτος 58,6 μ. και βύθισμα 16 μ., ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τους 22,5 κόμβους/ώρα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της COSCO Shipping Lines, το «COSCO Shipping Virgo» έχει θέσει ένα νέο ρεκόρ ως ένα ultra- large containership το οποίο έχει ναυπηγηθεί και παραδοθεί στην Κίνα.

Επιπλέον το  «COSCO Shipping Virgo» είναι εφοδιασμένο με ενεργειακά αποδοτικά συστήματα τα οποία συμβάλλουν σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και επιτρέπουν την χρήση «καθαρότερων» καυσίμων, όπως το LNG, μελλοντικά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.