ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Κουρουμπλής: Νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ναυάγια

11:17 - 12 Ιουν 2018 | Ναυτιλία
Π. Κουρουμπλής: Νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ναυάγια
Τη θέσπιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τα ναυάγια προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της επιχείρησης των αρχών για την ανέλκυση του «Corfu Island». «Θα φτιάξουμε νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει αποτελεσματικά το περιβάλλον και θα δεσμεύει τις ασφαλιστικές εταιρίες να πληρώνουν πολύ ακριβά σε περίπτωση που συμβεί στις ελληνικές θάλασσες κάποιο ατύχημα» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Το Corfu Island, μήκους 103 μέτρων επιβατηγό πλοίο, είχε ναυπηγηθεί το 1961 στην Ισπανία, ενώ το 1984 αγοράστηκε από την εταιρεία των αδελφών Αγαπητού.

Το επόμενο έτος, εκτελούσε δρομολόγια στη γραμμή της Αδριατικής και στις 20 Μαΐου του 1986, βυθίστηκε στη βάση Περάματος, σε βάθος 22 μέτρων, μπροστά στην προβλήτα ΙΙ.

«Ξεκινάμε μια πρωτόγνωρη μεγάλη επιχείρηση ανέλκυσης των ναυαγίων από τις θάλασσες του Πειραιά και της Ελευσίνας και διερωτώμεθα γιατί τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να τα βγάλει και γιατί δεν κλήθηκαν οι ασφαλιστικές εταιρίες να πληρώσουν την ανέλκυσή τους» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Η ανέλκυση του Corfu Island πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία επιβάρυνση του δημοσίου, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια απομάκρυνσης των υπόλοιπων επικίνδυνων και εγκαταλειμμένων πλοίων, τα οποία βρίσκονται στον βυθό του Πειραιά και της Ελευσίνας.

«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να καθαρίσει ο Πειραιάς και η Ελευσίνα από τα ναυάγια και από τα εγκαταλειμμένα και επικίνδυνα πλοία στις ακτές αυτών των περιοχών» επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.