ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέγκα πρότζεκτ το «Nord Stream 2»

12:11 - 03 Ιουλ 2018 | Ναυτιλία
Μέγκα πρότζεκτ το «Nord Stream 2»
Η Gazprom, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, καθώς και όσοι συμμετέχουν στο ενεργειακό έργο «Nord Stream 2» φαίνεται να έχουν επενδύσει περίπου 4,8 δις ευρώ μέχρι και τα τέλη του Ιουνίου προκειμένου να κατασκευαστούν οι δύο αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου του συγκεκριμένου έργου.

Συγκεκριμένα, η Gazprom έχει προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους $2,4 δις ευρώ, ενώ το υπολειπόμενο ποσό έχει χορηγηθεί από τους υπόλοιπους επενδυτές.

Ο CFO της Nord Stream 2 AG, εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή και στο μέλλον τη λειτουργία των αγωγών του έργου Nord Stream 2, ανέφερε ότι βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία το συγκεκριμένο project, καθώς εκτιμάται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη του 2019.

Το έργο Nord Stream 2 θα περιλαμβάνει δύο αγωγούς, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα έχουν συνολική χωρητικότητα 55 δις κ.μ. φυσικού αέριου σε ετήσια βάση.

Οι αγωγοί θα ξεκινάνε από την ακτή της Ρωσίας και μέσω της Βαλτικής Θάλασσας θα καταλήγουν στη Γερμανία, προμηθεύοντας και την υπόλοιπη Ευρώπη με φυσικό αέριο.

Το συνολικό κόστος της κατασκευής του έργου «Nord Stream 2» υπολογίζεται στα 9,5 δις ευρώ. Στο συγκεκριμένο project εκτός από την Gazprom συμμετέχουν γερμανικές, αυστρικές και γαλλικές πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς και η ολλανδική Shell.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.