ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βεντούρης :"Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και καταιγιστικές"

14:03 - 18 Ιουν 2007 | Ναυτιλία
Αποφασισμένος να τα βάλει με όλους φαίνεται ο Απόστολος Βεντούρης. Σήμερα έστειλε εξώδικο στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών αλλά και στη διοίκηση της Ηellenic Seaways. Στο δεύτερο εξώδικό ο κ.Βεντούρης αναφέρει πως "ως μέτοχοι της HSW ζητούμε να πληροφορηθούμε εγράφως εντός δύο ημερών βάσει ποιας διάταξης του καταστατικού η Ηellenic Seaways προχώρησε στη σύσταση off shore εταρειών, στις οποίες μετέχουν και μέλη του Δ.Σ της ίδιας εταιρείας".

Επίσης, ο κ. Βεντούρης ζητά να του γνωστοποιηθεί ως μέτοχος εάν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ για τη σύσταση και συμμετοχή στις off shore εταιρείες.

Τέλος, ο ιδιοκτήτης της Sea Link Ferries επισημαίνει ότι στο Δ.Σ της HSW μετέχουν και δικηγόροι, εκ των οποίων ο ένας είναι και ο "έμπειρος", όπως αναφέρει, δικηγόρος κ. Στυλιανός Σαρρής, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον το θέμα.

Αναφορικά με το εξώδικο προς το ΣΟΛ, η διοίκηση της Sea Link ζητά εντός δύο ημερών να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα ζητά να μάθει αν έχει προβεί σε έλεγχο για την ακρίβεια των όσων καταγγέλλονται, εάν κάλεσε για εξηγήσεις το μέλος της Στ.Σαρακοστίδη, αν συμφωνεί το ΣΟΛ με τις ενέργειες του ορκωτού και αν έχουν ελέγξει τις οικονομικές καταστάσεις της HSW.

Αργότερα σε δελτίο τύπου τονίζεται:

"Ας έχουμε λίγο υπομονή ακόμα διότι επέρχονται εξελίξεις ραγδαίες και καταιγιστικές", προειδοποιεί η διοίκηση της Sea Link Ferries και εκφράζει τη σιγουριά της πως η εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ δεν πρόκειται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εάν δεν περαιωθεί η ποινική εμπλοκή των μελών του ΔΣ αυτής, συνεπεία υποβολής της εγκλήσεως της Sea Link κατ’ αυτών και κατά του ορκωτού λογιστού Στέφανου Σαρακοστίδη. "Εμείς ξέρουμε και τι λέμε και τι κάνουμε και τι στοιχεία έχουμε τα οποία μας δίνουν αυτή τη σιγουριά και κυρίως βεβαιότητα", υποστηρίζει η διοίκηση της Sea Link Ferries.

Τι ανάγκασε την εταιρεία να ψάχνει να βρει άλλους τρόπους εισαγωγής της ΧΕΛΛΕΝΙΚ στο Χρηματιστήριο Αθηνών; Για ποιο σοβαρό λόγο δηλαδή, ανέκρουσε «πρύμνα» και δεν υπέβαλε αίτηση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με τα όσα είχε προαναγγείλει, αναρωτιέται η Sea Link. Η απάντηση πάντα κατά τη Sea Link βρίσκεται στη μήνυση που έχει καταθέσει κατά των κ.κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΡΙΝΤΖΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΔΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΜΑΟΥ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΟΛΗ.

"Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η εταιρεία μας θα υποβάλλει τις επόμενες εγκλήσεις και τότε θα γίνει αντιληπτό για ποιό λόγο η εταιρεία μας αισθάνεται τόσο σίγουρη για τις ενέργειές της, για τις δηλώσεις της και κυρίως για το δίκαιο της", τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.