ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΕΛ: Διορισμός επιθεωρητών για την Trailer Shipping της Χελλένικ

20:02 - 18 Οκτ 2007 | Ναυτιλία
Σε διορισμό επιθεωρητών για την εταιρεία TRAILER SHIPPING COMPANY, «θυγατρικής» της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ προέβη ο υπουργός Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αντώνιος Μιχαηλίδης, αφού έλαβε υπόψη τη καταγγελία και την έγκληση της εταιρείας ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ, συμφερόντων της ΝΕΛ.

Οι επιθεωρητές μετά την διερεύνηση των υποθέσεων της εν λόγω εταιρείας θα υποβάλουν σχετική έκθεση στον Υπουργό όπως προβλέπεται στο άρθρο 162 του περί εταιριών Κυπριακού νόμου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας στο Κυπριακό έδαφος ως και οι ενέργειες των διοικούντων της ΧΕΛΛΕΝΙΚ, που σχετίζονται με την ανωτέρω εταιρεία θα ελεχθούν εξονυχιστικά.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΛκαι Πρόεδρος του ΔΣ Σι Λινκ Φέρρις, Απόστολος Βεντούρης, δήλωσε τα ακόλουθα :

«Είχα έγκαιρα προειδοποιήσει τα μέλη της γνωστής «έξυπνης παρέας», για την σοβαρότητα της καταστάσεως, αλλά αυτοί όχι απλώς δεν συνετίσθηκαν, αλλά συνέχισαν να προκαλούν και να προβαίνουν και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Τώρα με αυτή την, (αναμενόμενη για μένα),πολύ σοβαρή εξέλιξη, πρέπει να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο στα μάτια και σε στιγμή περισυλλογής να καταλάβουν ότι δεν τους «έστειλα» εγώ εκεί, αλλά οι ίδιοι «έστειλαν» τον εαυτό τους.

Όλοι καταλαβαίνουν τι πρόκειται να επακολουθήσει και το ενδιαφέρον που θα δείξουν και οι Ανεξάρτητες Ελληνικές Αρχές και η Ελληνική Δικαιοσύνη γι’ αυτή την υπόθεση.

Χωρίς άλλα σχόλια σας παραθέτω ένα απόσπασμα από την αίτηση που κατατέθηκε στη Κύπρο από το Κύπριο Δικηγόρο μας κ. Κολακασίδη για να γίνει αντιληπτό τί σημαίνει η ενέργεια του αρμοδίου Υπουργού της Κύπρου, αλλά και τι πρόκειται να επακολουθήσει.

«(4) Από τα πιο πάνω συνάγεται το συμπέρασμα συστήματος ή και μεθόδευσης προς επίτευξη άνομου ή και δόλιου σκοπού στις ενέργειες της διοικούσας πλειοψηφίας στην εταιρεία Hellenic Seaways αλλά και στη χρήση της θυγατρικής της Trailer Shipping .

(5) Από τα εκτεθέντα γεγονότα συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι θυγατρικές της εταιρείας Hellenic Seawaysκαι δη η Trailer Shipping χρησιμοποιήθηκαν από τη μητρική εταιρεία Hellenic Seaways προς το σκοπό διεκπεραίωσης άνομου ή και δόλιου ή και παράνομου σκοπού. Εκμεταλλεύτηκε δηλαδή η Hellenic Seaways το γεγονόςότι η θυγατρική της εταιρεία, Trailer Shipping, ήταν εγγεγραμμένη σε μια αλλοδα πήγια την Ελλάδα δικαιοδοσία ή και συνέστησε ειδικάγια αυτό το σκοπό την εταιρεία Trailer Shipping εκτόςελλαδικής δικαιοδοσίας για να προωθήσει τα σχέδια της. Προφανώς θεωρούσε η διοικούσα πλειοψηφίαότι η εταιρεία Trailer Shipping θα ήταν εκτός της εμβέλειας οποιωνδήποτε παραπονούμενων μετοχών της Hellenic Seawaysή επενδυτών ή και εκτός της εμβέλειας των Ελλαδικών εποπτικών αρχών.

(6) Είναι ορθό να καταδείξουν οι Κυπριακές αρχές ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται κυπριακή εταιρεία ως όχημα προώθησης άνομων σκοπών και ούτε πρέπει να υπάρχει η αντίληψη ότι είναι ευχερής η χρήση κυπριακών εταιρειών για να τεθούν εκτός νομικής εποπτείας πρακτικές και ενέργειες που ενδεχομένως να συνιστούν αδικήματα.

Συναφώς με αυτό, η στενότερη σχέση των χρηματιστηρίων Κύπρου και Αθηνών όπως και η δυνατότητα παράλληλης  εισαγωγής τίτλων στα δύο χρηματιστήρια επιτάσσει την επίδειξη ανάλογης αυστηρής εφαρμογής νόμων και κανονισμών ώστε να διασκεδαστεί η εντύπωση ύπαρξης νομικής «τρύπας» εντός της κυπριακής επικράτειας πρoς εκμετάλλευση από επιτήδειους. Συναφώς επισημαίνω ότι στηνΕλλάδα έχει ξεκινήσει η διερεύνηση των υποθέσεων εταιρείας Hellenic Seawaysκαι ενδείκνυται η έναρξη αναλόγων ενεργειών και στη Κύπρο.»

Ξαναλέω λοιπόν στη αθεράπευτα «έξυπνη παρέα», που δεν πρέπει να ξεχνά ότι εγώ δεν είμαι οπαδός του ρητού «αγνόησε ότι ξέρεις και μη βλέπεις ότι βλέπεις», να ακούν εαυτό που τους λέω από την αρχή.«Το τέλος στεφανώνει το έργο».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.