ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΝΕΛ ζητά την αναστολή διαπραγμάτευσης της Sea Star

13:11 - 09 Νοε 2007 | Ναυτιλία
Την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ζητά με καταγγελία της η ΝΕΛ, αναφορικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Sea Star Capital. Η Sea Star αγόρασε 23.495.163 μετοχές της ΑΝΕΚ από τον Ιωάννη Βαρδινογιάννη από 03/08/2007 μέχρι και 24/08/2007 μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη τιμή των 2,50 ευρώ ανά μετοχή με συνολικό κόστος 58 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 14,93% του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της ΑΝΕΚ, καθιστώντας την εταιρεία τον μεγαλύτερο μέτοχο στην ΑΝΕΚ.

Η ΝΕΛ ζητά τα ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο εξοφλήθηκαν οι αγορές των συγκεκριμένων μετοχών.

Επιπλέον σημειώνει πως εάν υπολογιστεί η τιμή κτήσης στην ΑΝΕΚ σε σχέση με τη τιμή των συμμετοχών της κατά τον χρόνο δημοσίευσης του Ενημερωτικού Δελτίου προκύπτει ζημιά περίπου 8 εκατ. ευρώ με τιμή κλεισίματος 9 Σεπτεμβρίου και περίπου 8 εκατ. με τιμή κλεισίματος 7 Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο για την ΑΜΚ της Εταιρείας στις 30/06/2007 το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι 5,7 εκατ. ευρώ. Στην ουσία δηλαδή η εταιρεία έχει ζημιογόνα και αρνητική οικονομική θέση.

Επίσης σημειώνεται στην καταγγελία πως ένα μέρος των κεφαλαίων της ΑΜΚ θα διατεθεί για την πληρωμή του τιμήματος της αγοράς των 6 πλοίων τύπου RO/RO που ανήκουν στον Κώστα Αγαπητό και τα οποία έχει μισθώσει ο κ.Αγαπητός στην ΑΝΕΚ. Στην ΑΝΕΚ, Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης, ο οποίος θα είναι ο καινούργιος μεγαλομέτοχος της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ. Η ΝΕΛ λοιπόν σημειώνει πως  είναι αυτονόητη η σύγκρουση συμφερόντων αλλά και η σωρεία παραβάσεων σε επίπεδο ευθύνης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΝΕΚ π.χ.

Για τα παραπάνω αναρωτιέται η διοίκηση της ΝΕΛ αν ο μεγαλομέτοχος της ΑΝΕΚ κ.Γκριμάλντι έχει ενημερωθεί.

Μάλιστα η διοίκηση της ΝΕΛ προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Αμαλία Βαρδινογιάννη θα πρέπει να ελεγχθεί για χρήση εσωτερικής πληροφόρησης, αφού αναφέρει πως η κ. Βαρδινογιάννη η οποία είναι αδελφή του Ιωάννη Βαρδινογιάννη αγόρασε 19,358,487 μετοχές της Sea Star στα 0,09 λεπτά ανά μετοχή στις 29/03/2007 και στις 29/06/2007, την ίδια ημέρα που η Εταιρεία ανακοίνωσε τη συμμετοχή του κ. Ιωάννη Βαρδινογιάννη στην ΑΜΚ ως στρατηγικού επενδυτή η κυρία Αμαλία Βαρδινογιάννη πούλησε τη συνολική της θέση.  Κάνοντας χρήση της πληροφόρησης που είχε απεκόμισε κέρδη της τάξεως των 6,4 εκατ. ευρώ ή 360% σε διάστημα 3 μηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.