ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οφέλη από την απελευθέρωση των ναύλων αναμένουν οι ακτοπλοϊκές

14:12 - 10 Ιαν 2006 | Ναυτιλία
Yπέρ της απελευθέρωσης των ναύλων της οικονοµικής θέσης και από το λιµάνι του Πειραιά προς συγκεκριµένες κατευθύνσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται άνω των τριών εταιρειών ή υπάρχει µεγάλος όγκος µεταφερµένων επιβατών, τάχθηκε χθες το Συµβούλιο Aκτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣAΣ) χωρίς, όµως, να καθορισθεί συγκεκριµένη ηµεροµηνία έναρξης.
Υπενθυμίζεται ότι οι γραµµές στις οποίες αναµένεται να γίνει απελευθέρωση των ναύλων της οικονοµικής θέσης είναι οι ακόλουθές:
Η γραµµή που συνδέουν τον Πειραιά µε τα λιµάνια της Κρήτης.
Οι γραµµές από τον Πειραιά προς τα νησιά Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη.
Οι γραµµές Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου.
Οι γραµµές που συνδέουν τον Πειραιά µε τα λιµάνια Κω και Ρόδου.
Η γραµµή Χίου - Μυτιλήνης και τις γραµµές από τον Πειραιά προς την Αίγινα, τα Μέθανα και το Πόρτο Χέλι. Ολες οι άλλες γραµµές θα υπαχθούν στο καθεστώς της δηµόσιας υπηρεσίας και οι τιµές των εισιτηρίων –όσον αφορά το εισιτήριο της τρίτης θέσης– θα καθορίζονται από το υπουργείο Εµπορικής Ναυτιλίας και το υπουργείο Οικονοµικών. Η εν λόγω εξέλιξη κρίνεται από τους αναλυτές ιδιαίτερα θετική για όλες τις εισηγµένες ακτοπλοϊκές εταιρείες ενώ θετικότέρη επίδραση αναµένεται να υπάρξει για τις εταιρείες που έχουν νεότευκτα πλοία δηλαδή Μινωικές Γραµµές και Blue Star.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.