ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρά παζάρια κυβέρνησης- αγροτών, «παράθυρο» να ανοίξουν τα μπλόκα

00:34 - 30 Ιαν 2010 | Οικονομία
(upd) Στις γενικές τους συνελεύσεις αύριο το βράδυ πρόκειται να θέσουν το θέμα της συνέχισης η μη των μπλόκων τους οι αγρότες, όπως προκύπτει από τη μαραθώνια συνάντηση που είχαν την Παρασκευή το βράδυ με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τους δώσαμε να αντιληφθούν σε πόσο τραγικό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στη χώρα, και τους καλέσαμε για ακόμα μία φορά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, έλεγε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχ. Καχριμάκης.

Ωστόσο όπως έλεγε ο υφυπουργός το κλίμα είναι σαφώς πιο ήπιο από ότι τις προηγούμενες ημέρες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση τις επόμενες μέρες να ανοίξουν τα μπλόκα.

Νωρίτερα το «R» είχε μεταδώσει:

Σκληρό παζάρι μεταξύ αγροτών και ηγεσίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δε διαφαινόταν σημείο σύγκλισης των απόψεων. Σε μία μαραθώνια σύσκεψη με την ηγεσία του πανελληνίου συντονιστικού οργάνου που εκπροσωπεί 14 μπλόκα, μέχρι και αργά χτες το βράδυ δεν είχε καταστεί δυνατό να επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία που θα οδηγούσε σε αποκλιμάκωση των μπλόκων και άνοιγμα των δρόμων.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα αιτήματα των αγροτών, τόσο τα οικονομικά όσο και τα θεσμικά, ενώ από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου επανέλαβε το πακέτο μέτρων που ήδη είχε ανακοινώσει μέχρι τώρα, με την προσθήκη κάποιων συμπληρωματικών.

Τέτοιο είναι για παράδειγμα το «πάγωμα» των ενήμερων αγροτικών δανείων στην Αγροτική Τράπεζα για 2 χρόνια, αντί για ένα όπως προβλεπόταν αρχικά, καθώς επίσης η αύξηση του πιστωτικού ορίου του λεγόμενου «ανοιχτού δανείου αγροτών», χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί το ύψος.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:51 - 30 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.