ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταρρυθμίσεις και ανεργία στο επίκεντρο της συνάντησης Αλογοσκούφη, γ.γ. του ΟΟΣΑ

16:28 - 26 Ιουν 2006 | Οικονομία
Η συνταξιοδότηση, το σύστημα υγείας και η παροχή κινήτρων για απασχόληση στους τομείς που πλήττονται ιδιαίτερα, είναι οι τρεις άξονες όπου η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το νέο γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Αngel Gurria, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας και να τονωθεί η ανάπτυξη. Τη δήλωση αυτή έκανε ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ δήλωσε ότι ο Οργανισμός είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογές.

Ο. κ. Gurria επισήμανε ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας των νέων, αφού είναι τρεις φορές υψηλότερο στην Ελλάδα απ' ό,τι ο μέσος όρος στην ΕΕ και επίσης υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες, οπότε θα πρέπει να εξεταστούν τρεις τομείς: η συνταξιοδότηση, το σύστημα υγείας και η απάντηση με κίνητρα στους τομείς όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Οσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ότι υπάρχει πολύ θετική βελτίωση σε ό,τι αφορά το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας και ότι διαφαίνεται θετική τάση όσον αφορά την ανάπτυξη.

Ο κ. Gurria πρόσθεσε τέλος, ότι "σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ θα έκανα τις ίδιες παρατηρήσεις". Υπάρχει ανάγκη, όπως είπε, να διορθώσουμε τις τάσεις αυτών των φαινομένων. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στη δοκιμασία του χρόνου.





Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.