ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 4/7 η τριμερής συνάντηση για τη Συλλογική Σύμβαση στις τράπεζες

17:54 - 26 Ιουν 2006 | Οικονομία
Στις 4 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η νέα τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργού Απασχόλησης κ Τσιτουρίδη, τραπεζιτών και της ΟΤΟΕ για την συλλογική σύμβαση εργασίας.

 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στο Υπουργείο Απασχόλησης με την παρουσία του Υπουργού κ. Σ. Τσιτουρίδη.

Η ΟΤΟΕ ανέφερε ότι η Κλαδική Σ.Σ.Ε. πρέπει να περιλαμβάνει στα θέματα τη γενική αύξηση των βασικών κλιμακίων του Ενιαίου Μισθολογίου που:

Θα καλύπτει τον προβλεπόμενο πληθωρισμό.

Θα βελτιώνει τις αποδοχές των εργαζομένων.

Θα κινούνται στην κατεύθυνση της πραγματικής σύγκλισης των αμοιβών της Ε.Ε. των 15,

καθώς και αναλογικές αυξήσεις σε παροχές που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα (π.χ. δαπάνες βρεφονηπιακού σταθμού, επίδομα τοκετού, κατασκηνώσεων) αλλά και πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων κ.α.

Θα προβλέπεται βελτίωση όρων χορήγησης στεγαστικών δανείων

Επίσης, αναφέρθηκε και σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας-Τραπεζική Ασφάλεια,και διάφορα άλλα.

Οι εκπρόσωποι των Τραπεζών που παρευρίσκονταν στη συνάντηση δεν διατύπωσαν συγκροτημένη κοινή άποψη για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων και αρκέστηκαν να εκφράσουν τις επιμέρους απόψεις τους, δεδομένου ότι – όπως τόνισαν στη συνέχεια – δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξουσιοδοτήσεις όλων των τραπεζών σε συγκεκριμένη διαπραγματευτική ομάδα της πλευράς τους.

Παρ’ όλα αυτά από τις τοποθετήσεις τους – όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια της συζήτησης και από τον Υπουργό Απασχόλησης – υπάρχει κοινή πρόθεση να συζητηθούν τα οικονομικά θέματα που θέτει η ΟΤΟΕ, όπως και επιμέρους θεσμικά, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στις ρυθμίσεις των ειδικών ωραρίων ορισμένων τμημάτων των τραπεζών, τα οποία έχουν ειδικές λειτουργίες (Μηχανογραφικά Κέντρα, DealingRooms κ.α.) ενώ διευκρινίστηκε ότι η κάθε πλευρά μπορεί να θέσει όποιο θέμα επιθυμεί, αρκεί αυτό να εκφράζει κοινή άποψη της κάθε πλευράς και όχι επιμέρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.