ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Δασκαλόπουλου με το γ.γ. του ΟΟΣΑ

20:29 - 26 Ιουν 2006 | Οικονομία
Συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Angel Gurria, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε ότι συζήτησε με τον κ. Gurria για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και για τις διαγραφόμενες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σε συνάρτηση με τις οικονομικές προκλήσεις και κοινωνικές επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, ενώ η κουβέντα τους επεκτάθηκε και στο ζήτημα της παιδείας.

Όπως τόνισε ο ίδιος «η αναβάθμιση της παιδείας αποτελεί την πιο κρίσιμη προϋπόθεση για να περάσει μια χώρα – όπως η Ελλάδα – το κατώφλι του εκσυγχρονισμού», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πλέον χώρος για μισά λόγια και μισές δουλειές».

Ο κ. Δασκαλόπουλος επεσήμανε ότι «η αναβάθμιση του Δημόσιου Εκπαιδευτικού Συστήματος είναι η μεγάλη εθνική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

«Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια παιδεία, που να δίνειίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς οικονομικά εμπόδια και κοινωνικούς αποκλεισμούς, με μοναδικά κριτήρια την αξία και την ευγενική άμιλλα, μια παιδεία που να προάγει την οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Τέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δε θέλει να πιστέψει ότι «τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να κάνουν έναν τέτοιο διάλογο, ότι το πολιτικό σύστημα δε μπορεί να δώσει τη διέξοδο, που η κοινωνία απαιτεί στο εκπαιδευτικό μας αδιέξοδο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.