ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Σιούφας: Συνάντηση με νέο γ.γ. ΟΟΣΑ

15:32 - 27 Ιουν 2006 | Οικονομία
Για θέματα ανταγωνιστικότητας, υποδομών, ενέργειας και ανάπτυξης καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων συζήτησε ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκούρια κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα. Ο κ. Γκούρια δήλωσε ότι ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει πλήρως την προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για να καταστεί

περισσότερο ανταγωνιστική και τόνισε ότι ο Οργανισμός είναι έτοιμος να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια στους τομείς που η κυβέρνηση και το υπουργείο αποφασίσουν.

«Είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε άμεσα όλη τη δουλειά που έχει γίνει από το υπουργείο όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα, στον εκσυγχρονισμό τόσο των υποδομών όσον και του νομικού πλαισίου, του ρυθμιστικού πλαισίου και υποδομών στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε τομείς όπως η ενέργεια, η έρευνα και η ανάπτυξη, το πτωχευτικό δίκαιο, οι βιομηχανικές περιοχές», δήλωσε ο κ. Γκούρια.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη διεθνή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Ελλάδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη διεθνοποίησή τους και προσκάλεσε τον κ. Σιούφα στο Παρίσι, στην έδρα του ΟΟΣΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιούφας ευχήθηκε στον κ. Γκούρια καλή επιτυχία στο «σπουδαίο και συνάμα δύσκολο έργο που έχει αναλάβει», ενώ τον διαβεβαίωσε για την επιθυμία του υπουργείου να έχει διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία με τον ίδιο και γενικότερα με τον ΟΟΣΑ.

Νωρίτερα ο κ. Γκούρια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.