ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΚΟ: Στις 30/6 λήγει η προθεσμία υποβολής των επιχειρησιακών σχεδίων

15:36 - 27 Ιουν 2006 | Οικονομία
Εκπνέει την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, η προθεσμία υποβολής των επιχειρησιακών και στρατηγικών σχεδίων των ΔΕΚΟ προς το υπουργείο Οικονομίας.

Οι ΔΕΚΟ έχουν κληθεί από το υπουργείο να υποβάλουν επιχειρησιακά και στρατηγικά σχέδια στα οποία θα αναφέρονται εκτός των άλλων και η οικονομική κατάσταση της τελευταίας τριετίας, όπως και στοιχεία σχετικά με τους χρήστες/καταναλωτές με βάση τη γεωγραφική κατανομή και το μέγεθος (αριθμός).

Εξάλλου, οι ΔΕΚΟ καταθέτουν στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό (ποσότητα, γνωστικά αντικείμενα και αδυναμίες) και για την επάρκεια και την κατάσταση του εξοπλισμού των εταιριών, τη χρησιμοποιούμενη τεχνολογία αλλά και το βαθμό ελευθερίας της διοίκησης της επιχείρησης στη διαμόρφωση των επιμέρους μεγεθών των οικονομικών καταστάσεων (π.χ. περιορισμοί τιμολογιακής πολιτικής, εργασιακών σχέσεων, πραγματοποίησης επενδύσεων).

Το υπουργείο Οικονομίας έχει ζητήσει επιπλέον πληροφορίες για την ανάπτυξη του κλάδου, τις τάσεις αγοράς σε σχέση με την τεχνολογία, τα χρηματοοικονομικά, τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες, καθώς και την τιμολογιακή πολιτική.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της στρατηγικής και της ανάπτυξης των ΔΕΚΟ θα πρέπει να διαβιβαστούν στοιχεία από τους οργανισμούς στο υπουργείο Οικονομίας για τα ισχυρά και ανίσχυρα χαρακτηριστικά, τις ευκαιρίες και τις απειλές από άλλους παράγοντες της αγοράς, καθώς και περιγραφή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων.

Τέλος οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ πρέπει να περιγράψουν και να αναλύσουν τους μεσο-μακροπρόθεσμους στόχους και με ποιο τρόπο το πλάνο ανάπτυξης θα επηρεάσει το ανθρώπινο δυναμικό, την παραγωγή και το ύψος των αποθεμάτων, τις υποδομές και τη μέθοδο πωλήσεων και προώθησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.