ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Πεταλωτής: "Η διάσωση της Πορτογαλίας θα περιορίσει την αβεβαιότητα στις αγορές"

13:39 - 04 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Η Ελληνική κυβέρνηση χαιρέτισε την Τετάρτη τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Πορτογαλίας λέγοντας ότι θα περιορίσει την αβεβαιότητα στις αγορές."Αυτή η συμφωνία θα συμβάλει στo να μειωθεί η αβεβαιότητα στις αγορές, κάτι που χρειάζεται όλη η Ευρώπη", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής σε δήλωσή του μέσω e-mail στο Reuters.
"Θα πρέπει επίσης να τονίσω τη σημασία μίας τέτοιας συμφωνίας που επετεύχθη από μία  ενδιάμεση κυβέρνηση με ευρεία στήριξη από τα πολιτικά κόμματα. Είναι μία δοκιμή για την  ικανότητα της πορτογαλικής κυβέρνησης να συνεργαστεί σε περιόδους κρίσης".
Για το θέμα του Ελληνικού δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα παρακάμψει την νομιμότητα και όλα θα γίνουν με διαφάνεια, με αφορμή δημοσιεύματα για προβλήματα στην αξιοποίηση του πρώην "Ελληνικού" από το Κατάρ.
Ο κ. Πεταλωτής παρέπεμψε για λεπτομέρειες στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε απ' ευθείας ανάθεση σε καμία εταιρεία και ότι ο ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο κάνει μόνο το πρώτο στάδιο της μελέτης. 
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος εξέφρασε την αντίθεση της κυβέρνησης στη διεκδίκηση αναδρομικών από πρώην βουλευτές. Ο εκπρόσωπος επικαλέστηκε προς τούτο δηλώσεις, το 2006, του Γιώργου Παπανδρέου, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ανέφερε μεταξύ άλλων: "Δεν πρέπει να επιδιώκεται η διεκδίκηση αναδρομικών σε περίοδο μάλιστα που οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται. Άλλο ο τύπος της Δικαιοσύνης και άλλο το αίσθημα Δικαίου", είχε τονίσει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 04 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.