ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα για νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό

15:49 - 20 Μαϊ 2011 | Οικονομία
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο, η ενίσχυση του και η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ της υπουργού Εργασίας Λούκα Κατσέλη και της ηγεσία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

"Στηρίζουμε τις προσπάθειες του τουριστικού κλάδου που στοχεύουν στην αναβάθμιση και τη διεύρυνση των υπηρεσιών καθώς συνεισφέρει ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ το οποίο αναμένεται να φθάσει ως το 20% το 2020", τόνισε μετά τη συνάντηση η υπουργός Εργασίας. "Συζητήσαμε το πρόγραμμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου το οποίο φέτος επεκτείνεται στο σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε ειδικότητες που έχει ανάγκη η αγορά. Ακόμη, προγράμματα εμπειρίας για νέους 18-24 ετών με αμοιβή 20% χαμηλότερη από την κλαδική, εφόσον δεν υπάρχει υποκατάσταση εργαζομένων", δήλωσε η κ. Κατσέλη.

"Συμφωνήσαμε επίσης στην εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΤΕ για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας" σημείωσε. Από την πλευρά του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι ο τουρισμός το 2011 εμφανίζει δυναμική ανάκαμψης. "Εφέτος αναμένουμε συνολική αύξηση της κίνησης της τάξης του 10%. Αύξηση σε διψήφιο νούμερο αναμένεται επίσης από την κρουαζιέρα και τον τουρισμό που προέρχεται από βαλκανικές χώρες. Ιδιαίτερα από τη Ρωσία η αναμενόμενη αύξηση πλησιάζει το 50% και ο στόχος της αύξησης των Ρώσων τουριστών για φέτος από τις 400.000 στις 600.000 μοιάζει εφικτός", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πρόσληψη εργαζομένων από ανατολικοευρωπαϊκές χώρες με σχέση μαθητείας, ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι είναι αναγκαία γιατί επί του παρόντος η ελληνική αγορά εργασίας δεν μπορεί να παρέχει ειδικότητες απαραίτητες για τον κλάδο όπως οι Ρωσόφωνοι ξεναγοί. Τέλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες δομικές αλλαγές και στην υπέρβαση των εμποδίων με δεδομένο ότι σήμερα υπάρχουν για τον κλάδο του τουρισμού 13 συναρμόδια υπουργεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:56 - 20 Μαϊ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.